AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kazada kim hakli sorgulama?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kazada kim haklı sorgulama?​

Sigortalılar kusur oranlarını, http://www.sbm.org.tr adresindeki “Hizmetler” Menüsü altında “Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İtiraz ” adımından öğrenebilirler.

Sigortam 360 Kimin?​

sbm (sigorta bilgi merkezi) iştiraki olan araç hasar sorgulama işlemleri yapan web sitesi. sms ile yapılan sorgulamalardan farklı olarka internet üzerinden kredi kartıyla sorgulama yapılabilme özelliği var.
Sigortam 360 paralı mı?
Üye olmak ücretli mi? Hayır, Sigortam360’a üye olmak ücretsizdir.
Karşı tarafın hasarı bana yazılır mı?
EN BÜYÜK YALAN: ‘KARŞI HASAR İŞLENDİ’ “Karşı tarafın hasarı benim araca yazılmış” klişesi en sık karşılaşılan yalanlardan. İşin uzmanları, kesinlikle böyle bir durumun olamayacağını belirtiyor. Hangi araca ne işlem yapılmışsa, hasar kaydı o aracın şase numarasına işlenir.

Trafik kazasında karşı tarafın hasarını kim öder?​

Trafik Sigortası Hasar Bedeli Ödeme Süresi Sigortacı; kaza ve zararın tespit edilmesini sağlayan gerekli belgelerin sigortacıya iletildiği tarihten sonra 8 iş günü içinde hak sahibine tazminat, hastane ve tedavi giderlerini öder.

5664 ücreti ne kadar?​

5664 güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulama yapılabilen bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kaza, hasar, poliçe, tutanak, mağdur, değişen parça ve araç detay sorgulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 15 TL’dir.
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kime ait?
5684 sayılı Sigortacılık Kanununun 31/B maddesine istinaden kurulmuş olan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde, bir tüzel kişi olarak haiz kurulmuştur.
SBM ücretli mi?
Sigortam360 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) tarafından başlatılan yeni bir uygulamadır. Giriş yapmak için üyelik gerektiren bu uygulama aynı zamanda ücretlidir.

Tramer kaydı sorgulama kaç TL?​

5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretlendirmeler tüm operatörler için sorgulama başına 15 TL’ dir. Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664’e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

Kazada sigorta karşı tarafın hasarını öder mi?​

Yani kazaya neden olduğunuz bir durumunda meydana gelen bir hasar varsa karşı tarafın masrafları, trafik sigortası poliçenize göre sigorta şirketi tarafından ödenir.
Karşı taraf suçluysa kasko bozulur mu?
Trafik kazalarında eğer karşı taraf tamamen suçluysa ve kasko hasar talebiniz varsa kasko hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Ancak kazada kusurunuzun bulunmadığı resmi olarak belgelenmelidir. Bu durumda sigorta şirketi hasar bedelini karşı tarafın sigortasından karşılar.
Trafik sigortası karşı tarafın hasarını ne kadar öder?
Trafik sigortası, sigortalı aracın neden olduğu kazalar için, zarara uğrayan kişinin kusur oranına göre tazminat ödemesi yapıyor. Örneğin; bir kaza anında taraflardan biri %30, diğeri %70 oranında kusurluysa, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor.

Geri