AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaz Boğazı Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kaz Boğazı Tarifi Resimli

Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi

Kaz Boğazı Malzemeleri:

Hamuru icin:
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limon
1 cay kaşığıtuz
Alabildiği kadar un

İc harcı icin:
1 kase ceviz
Nişasta

Uzeri icin:
150 gr tereyağı

Şerbeti icin:
35 su btoz şeker
3 su bardağısu
Yarım limon


imageskazbogazitarifiresimli5ad3fad5ef3e0

Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı icin ilk once şerbeti hazırlıyoruz Şerbetini hazırlamak icin gereken malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz ve hamurunu hazırlamaya geciyoruz Karıştırma kabının icerisine yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 cay kaşığı tuzu ekleyerek ilk once sıvıları karıştırıyoruz Sıvıların iyice karışmasının ardından kabartma tozunu ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz Hazırladığımız hamuru, goz kararı 16 eşit bezeye boluyoruz

Bezeleri 8′er tane olmak uzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik acıyoruz İcerisine cevizi serpiyoruz ve oklavaya sarıyoruz Oklava uzerine sardırdığımız hamuru buzdurerek oklavadan cıkartıyoruz ve 2 parmak aralıklarla kesiyoruz Her bir buzguyu u şeklinde kıvırarak tepsiye diziyoruz Ayırdığımız diğer hamurlar icin de aynı işlemi uyguluyoruz

Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların uzerinde gezdiriyoruz ve onceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz Tatlımız piştikten sonra, soğuttuğumuz şerbeti uzerinde gezdiriyoruz ve bir sure şerbeti cekmesini bekliyoruz

Şerbetini ceken tatlımızın uzerine arzuya gore yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz

afiyet olsun


alıntı
 
Geri
Üst