Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaytaz Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kaytaz Böreği Tanımı İçin Materyaller

Hamur İçin
8 su bardağı un
1 paket maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin
500 gram kıyma
300 gram kuru soğan
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı salça
1 adet yeşilbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Yarım demet maydanoz
Hamuru Açmak İçin
Sıvı yağ

Kaytaz Böreği Tanımı Yapılışı

Evvel hamuru yapalım ve mayalanmaya bırakalım. İç harcı için soğanları robotta incecik çekelim. Kıyma domates maydanoz sarımsak yağ salça tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapalım ve bu bezeleri yağlayalım ve 30 dakika kadar dinlendirelim ki hamur kendini bıraksın yumuşasın.
Dinlenen bezeleri tine yağ yardımıyla incecik açalım ve akardion formunda katlayalım ve sonra yuvarlak hal verelim.
Üzerine kıymalı harçtan koyup tepsiye yerleştirelim. 200 derecede ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst