SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kayseri’ye Mahsus Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
1su bardağı su
1adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Ortalama 7 su bardağı
İç harcı için ;
600-700 gram kıyma
2adet orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Kayseri’ye Mahsus Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurunu yapıyoruz. Su, tuz, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
Beze alıp, dinlendiriyoruz.
İç harcının gereçlerini katıp, karıştırıyoruz.
Bezeleri açıyoruz küçük küçük kareler biçiminde kesiyoruz.
Yaptığımız harcı hamurların orta kısmına koyuyoruz.
İki elimizin işaret ve baş parladığını ortasına alıp, hamuru birleştirip form veriyoruz.
180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz .Afiyet olsun.
Not: Hamur katı bir hal alacak biçimde un ekleyin (Ne kadar katı o kadar düzgün ben ortalama 7 su bardağı un ekledim)
Kayseri’ye Has Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için ;
1su bardağı su
1adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Ortalama 7 su bardağı
İç harcı için ;
600-700 gram kıyma
2adet orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Kayseri’ye Mahsus Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurunu yapıyoruz. Su, tuz, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
Beze alıp, dinlendiriyoruz.
İç harcının gereçlerini katıp, karıştırıyoruz.
Bezeleri açıyoruz küçük küçük kareler biçiminde kesiyoruz.
Yaptığımız harcı hamurların orta kısmına koyuyoruz.
İki elimizin işaret ve baş parladığını ortasına alıp, hamuru birleştirip form veriyoruz.
180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz .Afiyet olsun.
Not: Hamur katı bir hal alacak biçimde un ekleyin (Ne kadar katı o kadar düzgün ben ortalama 7 su bardağı un ekledim)
Kayseri’ye Has Meşhur Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı