- Konu Yazar
- #1
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta sarısı üzerine
1 çay bardağı peynir altı suyu
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz maya veya yarım paket yas maya
6- 6,5 su bardağı un
İç harcı için;
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
5 dolu yemek kaşığı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Haşhaş
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba ılık süt şeker maya alınır 5 dakikada aktifleşmesi beklenir, sonra yağ yumurtanın beyazı peynir altı suyu eklenir.
Tuzu da ekleyip, un ilave edilir 5 su bardağından sonra kontrollü koyun. Yumuşak bir hamur olacak.
Sonra üzeri kapatılıp, yarım saat mayalandırılır tereyağ, sıvı yağ bir tavaya koyulup, üzerine 5 kasık un eklenir rengi donene kadar kavrulur.
Sonra hamurdan bezeler alıp açılır. İçine içi koyulup kapatılır sonra fırını 100 derecede 5 dk ısıtıp, kapatılır. Keteler fırında 15 dk mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
210 derecede 30 dakika pişirilir deneyeceklere afiyet olsun
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta sarısı üzerine
1 çay bardağı peynir altı suyu
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz maya veya yarım paket yas maya
6- 6,5 su bardağı un
İç harcı için;
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
5 dolu yemek kaşığı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Haşhaş
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba ılık süt şeker maya alınır 5 dakikada aktifleşmesi beklenir, sonra yağ yumurtanın beyazı peynir altı suyu eklenir.
Tuzu da ekleyip, un ilave edilir 5 su bardağından sonra kontrollü koyun. Yumuşak bir hamur olacak.
Sonra üzeri kapatılıp, yarım saat mayalandırılır tereyağ, sıvı yağ bir tavaya koyulup, üzerine 5 kasık un eklenir rengi donene kadar kavrulur.
Sonra hamurdan bezeler alıp açılır. İçine içi koyulup kapatılır sonra fırını 100 derecede 5 dk ısıtıp, kapatılır. Keteler fırında 15 dk mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
210 derecede 30 dakika pişirilir deneyeceklere afiyet olsun
Kayserinin Açma Ketesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı