AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kayseri Yağlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
1 kg un
1.5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
İçi için:
700 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için su, şeker ve mayayı karıştıralım.
Üzerine un ve tuzu ekleyelim orta sertlikte olacak şekilde un ekleyerek yoğuralım.
Toparlanan hamura zeytinyağını ekleyelim ve 1 saat mayalandıralım.
İç harcı için kıyma, soğan, sarımsak ve biberi kavuralım
Üzerine domates püresi, salça ve şekeri ekleyip 10 dakika pişirelim.
Tuzunu, baharatları, yağını ve suyunu ekleyip kovam alıncaya kadar pişirelim.
Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya ayıralım ve çapı 18 cm olacak şekilde açalım.
Yapıştırmaz tavada çevirerek arkalı önlü pişirelim.
Servis kabımızın tabanına bir tane lavaşı koyalım.
Üzerine iç harcı koyup 8-9 kat olacak şekilde üst üste aynı işlemi tekrarlayalım.
Üzerine yoğurt ve maydanoz ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz
Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst