Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayseri Yağlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su (gerektiği kadar kullanın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı harcı için;
400 gram kıyma
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
4 adet domates (ya da yarım kilogramlık domates konservesi)
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik
Tuz
Yeteri kadar sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt

Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabına unu koyup; üzerine süt, şeker, maya ve tuz koyup yeteri kadar su ile yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanması için bekleyin.
Bu ortada tencereye kıymayı koyup, kavurun ve üzerine doğranmış soğan ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Salçayı ek edip, üzerine baharatları ve domatesi ekleyin ya da benim üzere yarım konserve menemen ekleyin, bu türlü daha kolay olur.
1 bardak su daha ekleyip, biraz kaynattıktan sonra kapatın.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve hafif unlayıp, servis tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada artlı önlü pişirin.
Tüm hamuru bitirdikten sonra, servis yapacağınız vakit iç harcı ısıtıp, ekmeklerin ortalarına kıymalı harcı sürüp üst üste dizin.
En son 4 kesime bölüp, sarımsaklı yoğurt ile süsleyip servis yapın.
 
Geri
Üst