AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayseri Yağlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
Yarım su bardağı su
5 bardak un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Harç için;
Zeytinyağı
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
3 adet biber
1 kaşık salça
400 ml domates sosu
2 su bardağı su
Tuz pulbiber karabiber
Sunum için;
Maydanoz
Sarımsaklı yoğurt

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya ile şekeri karıştırın ve üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyip 15 dakika mayalanmasını bekleyin. Sonra maya ile unu karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
Hamurun kabarması için 1. 5 saat bekletin.
Hamur dinlenirken, kıymayı zeytin yağı ile renk değiştirene kadar kavurun.
Küp küp doğradığınız soğan ve kıyılmış biberleri de ekleyin.
Kavurmaya devam edin. 1 kaşık salça ekleyin, sonra domates püresi ekleyin ve su ekleyerek akışkan harç elde edin.
En son tuz karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
Kabaran hamuru küçük küçük 12 yumruya bölün.
Her yumruyu pasta tabağı boyutunda yuvarlak ince açın.
Açtığınız şebitleri tavada pişirin alt üst iyi pişmeli.
Geniş yuvarlak bir tepsiye 1. Kat için hamuru yerleştirin.
Üzerine harcı homojen şekilde hamur kapanacak tarzda yerleştirin.
Hamurların kuru olmaması lazım. Bu yüzden sulu harca hamurları batırabilirsiniz böylece harç suyunu çeker.
Hamur harç hamur harç şeklinde 12 kat çıkın.
En son katta kıyma kalmalı unutmayın. 4 eşit parçaya bölün üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve maydanoz ile süsleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz.
Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst