AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayseri Yağlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler
2 adet soğan
Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
1 kase maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Reyhan
Lavaşı İçin
1, 5 su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un

Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı

Öncelikle hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra küçük bezeler yapılarak ince ince açılır ve üstü örtülerek bekletilir.
Sıvı yağ ile soğan ve sarımsak kavrulur. Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Küp küp doğranmış biberler, domates, maydanoz ve tuz eklenir ve tekrar kavurulur.
Baharatlar ve su eklenerek tencerenin kapağını kapatıp bir kaç dakika pişiriyoruz.
Ocaktan aldığımız harçtan lavaşları katlayarak kenarlarını batıralım ve tabağın üzerine koyup harçtan koyup harç bitine kadar birebir süreci tekrar ediyoruz.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst