AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayseri Yağlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
500 gram un ( 3 – 4 su bardağı )
1 paket ( 7gr. ) maya
1,5 su bardağı ilik sut
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için:
1 adet soğan
500 gram kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
300 ml. domates sosu
Tuz, karabiber, pul biber

Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı

Süt ve mayayı karıştırın.
Tuz ve sıvı yağı ek edin.
Son olarak unu ek edin ve yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamuru 20-22 adet bezeye ayırın ve 20-30 dk. mayalandırın.
Oklava ile açtırın ve 2 tarafını pişirin.
İç harcı için soğan ve yağı tencereye koyup soğanın rengi dönenen kadar karıştırın.
Salca ve domates sosunu ek edin.
Son olarak kıyma ve baharatları ek edin ve 2-3 dk. karıştırın.
Kapağını kapatıp 20 – 30 dk. pişirin.
Hazır olan kıymayı bir lavaşın üstüne koyup üst üste dizin.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst