- Konu Yazar
- #1
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri(10 beze);
2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için ;
Yarım kilo kadar yağlı kıyma
2 baş soğan
2 adet kapya biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı toz biber ,kara biber kimyon
Sarımsak
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için malzemeleri güzelce karıştırıp mayalanması için bi kenara alalım.
Soğanları güzelce kavuralım, pembeleşen soğana kapya biberleri ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Salça ve domatesleride ekleyelim .
Baharat ve tuzu da ekleyip sulu harcımızın pişmesini bekleyelim.
Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayıralım ince ince açıp yağsız tavada pişirelim.
Bir kenarda önce soğanları soteleyelim ,sonra kıyma, salça ve biberleri ekleyelim.
Domates ve baharatlarıda ekledikten sonra bol yağlı sulu harcımızı soğumaya bırakalım .
Pişen lavaşları pişirdiğimiz harcın yağına batırıp servis tabağına bırakalım.
Üzerine harcı boşluk kalmayacak şekilde dizelim .
Ben 5 er 5 er iki tabak hazırladım.
Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur malzemeleri(10 beze);
2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için ;
Yarım kilo kadar yağlı kıyma
2 baş soğan
2 adet kapya biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı toz biber ,kara biber kimyon
Sarımsak
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için malzemeleri güzelce karıştırıp mayalanması için bi kenara alalım.
Soğanları güzelce kavuralım, pembeleşen soğana kapya biberleri ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Salça ve domatesleride ekleyelim .
Baharat ve tuzu da ekleyip sulu harcımızın pişmesini bekleyelim.
Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayıralım ince ince açıp yağsız tavada pişirelim.
Bir kenarda önce soğanları soteleyelim ,sonra kıyma, salça ve biberleri ekleyelim.
Domates ve baharatlarıda ekledikten sonra bol yağlı sulu harcımızı soğumaya bırakalım .
Pişen lavaşları pişirdiğimiz harcın yağına batırıp servis tabağına bırakalım.
Üzerine harcı boşluk kalmayacak şekilde dizelim .
Ben 5 er 5 er iki tabak hazırladım.
Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı