AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayseri Yağlaması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
İç harcı için;
500 gram kıyma
2 adet kapya biber
3 adet domates
1 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Yarım su bardağı su

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un ve öteki gereçleri ekleyip hamuru yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.
Hamurumuzu 16 eşit bezeye bölüp açalım. Tavada artlı önlü lavaşlarımızı pişirelim.
İç harcı için; kıymayı tencereye alıyoruz sıvı yağ, tereyağı koyup kavuralım. Daha sonra içine ince ince doğranmış soğanı sonrasında zerzevatları tuz ve baharatları ekleyip 10 dakika pişirip salçasını ekleyelim.
Yarım su bardağı suyuda ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Tepsinin üzerine bir tane lavaş koyup üzerine kıymalı harçtan koyup yayalım.
Üzerine tekrar lavaş koyuyoruz bu işlemi 10 kat olana kadar yapalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edelim.
Kalan 6 lavası buzlukta koruma edebilirsiniz çabucak tüketmiyorsanız ben tost yapıyorum genelde deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst