Kayseri Yağlaması Şebit

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması Şebit Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
İçi için:
300 gram kıyma
2 büyük domates
2 adet biber
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı su

Kayseri Yağlaması Şebit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için unu bir kaba alalım ortasına ılık süt su ve mayayı koyup mayanın erimesini sağlayalım. Sıvı yağ, süt, tuz ve şekeri atıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
Pak bir kabın içine yavaşça un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktaralım.
Üzerini streç sinema ile kapatarak oda sıcaklığında •iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakalım.
İçi için; soğanları küp küp doğrayın. Bir tavanın içine kıymaları alın yavaşça soteleyin.
Akabinde içine sırayla soğan ve biberleri ek edin, kavurun.
Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ek edin.
Salçasını da ek edin ve pişmeye bırakın.
Akabinde azar azar su ek edin, tuz ve karabiberini ekleyin.
Bu formda 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Birleştirme kademesi mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın.
Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.
Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.
Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve uygunca ısıtın.
Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve gerili önlü pişirin.
Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka akabinde hazırladığınız kıymalı iç, akabinde tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın. (videodaki gibi).
Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Şebit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst