AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kayseri Yağlaması (Şebit)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tanımı İçin Materyaller
1 kg. un
3 su bardağı ılık su (su ölçüsü değişebilir)
1 paket instant maya yahut yarım yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı iç için:
400 gram yağsız kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salça
Yarım yemek kaşığı biber salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tanımı Yapılışı

Birinci olarak un ve mayayı kabın içerisine koyup ılık su ile ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
Kapağını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ne çok ince nede kalın olacak biçimde açıp teflon tavada pişiriyoruz.
Kıymalı iç için: tencereye kıymayı koyup rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
Kıymanın üzerine rendelediğimiz soğan ve zeytin yağını ekleyip bir tık daha kavurup sivri biber rendelediğimiz domates baharat ve tuzunu ekleyip üzerine yarım su bardağı suyu koyup pişiriyoruz.
Pişen kıymalı harca maydanoz ekleyip altını kapatıyoruz.
Pişirdiğimiz şebitleri üst üste koyarak ortasına kıymalı harçtan ekleyip bu süreci tamamlıyoruz.
Sonra yağlamamızı dörde bölüp üzerine yoğurt gezdirerek servis ediyoruz.
Afiyet şifa olsun.
 
Geri
Üst