AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayseri Yağlaması (Şebit)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İcin Malzemeler Hamur İcin


*Yarım su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlıkaşığı tuz
*1 caykaşığı şeker
*1 paket maya
*3, 5 su bardağı un

Kıymalı Harc icin


*300400 gr kıyma
*2 tane kurusoğan
*56 tane sivribiber
*3 corba kaşığı sıvı yağ
*3 tane domates
*1 corba kaşığı domates salcası
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kekik
*Karabiber

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle derin bir kap icerisine hamur İcin olan un haric tum malzemeler konularak karıştırılır
*Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur Uzeri ortulerek mayalanmaya bırakılır
*Tencereye sıvı yağ ve kıyma konularak guzelce kavurulur
*Soğan eklenerek soğanlar pembeleşsene dek kavurulur
*Sivribiber ince doğranır ve kıymaya eklenerek cok kısa kavurulur
*Son olarak salcalar da eklenip kavurulur
*Olabildiğince ince doğranmış domatesleri ekleyelim ve pişene dek kaynatalım
*Domatesleri robottan da cekebilirsiniz daha kolay olacaktır
*Baharatlar ve yarım su bardağı sıcak su eklenir sosumuz hazırdır
*Mayalanan hamur tavanızın buyukluğu ve lavaşı ne kadar ince istediğinize gore beze yapılır
*Benim tavam buyuktu ama lavaşı da incecik istedim 16 beze yaptım
*14 ideal olur benceHer beze tava buyukluğunce acılır ve orta ateşte arkalı onlu pişirilir
*Geniş bir tabağa bir lavaş konulur ve uzerine kıymalı sos surulur
*Bir lavaş biraz sos olmak uzere tum malzeme bitene dek kat kat hazırlanır Uzerine sarımsaklı yoğurt dokulerek servis edilir Afiyet şeker olsun
 
Geri
Üst