Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayseri Yağlaması (Bambaşka Bir Lezzet)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kayseri Yağlaması (Bambaşka Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş için malzemeler:
5 buçuk su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
1 paket kuru toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağı da olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Kıyması için malzemeler:
Yarım kilo kıyma
3 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
6-7 dal maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı ılık su
Kimyon, toz biber, karabiber, mangal çeşni (isteğe bağlı), ve tuz.

Kayseri Yağlaması (Bambaşka Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lavaş için bütün malzemeleri koyup yumuşak bir hamur yoğuralım. Yarım saat mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamuru 13 bezeye ayırıp 10 dakika bekleyelim. Oklava yardımıyla hamurumuzu açarak arkalı önlü pişirelim.
Piştikten sonra yumuşak kalması için üstünü örtüyle kapatalım.
Kıymalı harç için tavaya yağı döküp kıymalarımızı pişirelim. Ardından ince doğranmış soğanlarımızı koyalım.
Soğanlar ölünce ince doğranmış biber ve domatesimizi koyalım.
Domatesler yumuşayınca ılık suyumuzu ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirelim. (biraz sulu kalmalı ki lavaşlarımızı sosa banıp hazırlayacağız. ).
Lavaşımızı 2 ye katlayıp kenarlarını kıymanın sosuna banalım.
Ardından yuvarlak bir kaba lavaşı koyalım ve lavaşların arasına kıymalı harcımızı eşit miktarda olacak şekilde üstüne yayalım.
Her katta bu şekil devam edin.
Son olarak dilimlenir ve tabaklara servis edilir.
Dilerseniz üstüne sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Kayseri Yağlaması (Bambaşka Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst