Kayseri Tepsi Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayseri Tepsi Mantı Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
400gram kıyma
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Salçalı sos:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2s u bardağı su

Kayseri Tepsi Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabımıza unu alalım ,üzerine tuz ve yumurtayı ilave edelim .
Az miktar su ilave edip sert bir hamur elde edelim .
Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
İç malzemesi için kıyma küçük doğranmış soğan, tuz ve kırmızı biberi karıştıralım.
Dinlenmiş olan hamuru üç eşit bezelere bölelim.
Hamuru açtıktan sonra küçük karelere keselim .
Karenin ortasına nohut kadar kıyma koyalım ,kenarlarından bastıralım.
Yapmış olduğumuz mantıları tepsinin kenarlarından başlayarak dizelim.
Isıtılmış fırında 150 derecede 15 dakika pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra ocağın en büyük gözünü açıp tepsimizi koyalım.
Ayrı bir tencerede tereyağ ve salçayı kavuralım.
2 bardak suyu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Yapmış olduğumuz salçalı sostan dökerek çektirerek pişiriyoruz ,tercihen sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Kayseri Tepsi Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst