- Konu Yazar
- #1
Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı (ılık)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
185 gram kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Sosu için;
2 bardak çırpılmış yoğurt
1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
2,3 yemek kaşığı sıvı veya tereyağ
Pul biber
Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm malzemeleri uygun bir kaba koyup yormaya başlayalım.
Kulak memesinden birazcık daha sert bir kıvam olacak. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirelim.
Kıymalı harcımızı hazırlayalım soğanı rendeleyelim kıyma, tuz, karabiber, pul biber onları güzelce yoğuralım elimizde.
Hamuru beze haline getirelim ben üç beze haline getirdim ve oklava yardımıyla güzelce açalım ve dörtgen şeklinde keselim.
İçlerine iç harcını koyalım ve kapatalım, ardından suda haşlayalım bir 15 dakika kadar haşladıktan sonra süzelim.
Bir tabağa koyalım üstüne yoğurdunu son olarak pul biberi sosunu dökelim, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Kayseri Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı (ılık)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
185 gram kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Sosu için;
2 bardak çırpılmış yoğurt
1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
2,3 yemek kaşığı sıvı veya tereyağ
Pul biber
Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm malzemeleri uygun bir kaba koyup yormaya başlayalım.
Kulak memesinden birazcık daha sert bir kıvam olacak. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirelim.
Kıymalı harcımızı hazırlayalım soğanı rendeleyelim kıyma, tuz, karabiber, pul biber onları güzelce yoğuralım elimizde.
Hamuru beze haline getirelim ben üç beze haline getirdim ve oklava yardımıyla güzelce açalım ve dörtgen şeklinde keselim.
İçlerine iç harcını koyalım ve kapatalım, ardından suda haşlayalım bir 15 dakika kadar haşladıktan sonra süzelim.
Bir tabağa koyalım üstüne yoğurdunu son olarak pul biberi sosunu dökelim, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Kayseri Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı