SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kayseri İçli Kete Nasıl Yapılır? Kayseri mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçli kete yapmak için öncelikle hamurunu hazırlamalısınız. Ardından iç harcını hazırlayıp hamurun içine yerleştirin. Ketenin şeklini verip kaynar suda pişirin. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı ve yoğurt dökün. Kayseri içli keteyi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar ise hamurun kıvamı, iç harcın lezzeti ve pişirme süresidir. Bu lezzetli tarifi denemek için malzemeleri hazırlayın ve adım adım ilerleyin. Kayseri İçli Kete Nasıl Yapılır? sorusunun cevabı bu tarifle ortaya çıkacaktır.
İçindekiler
1. İçli kete hamuru için gerekli malzemeleri hazırlayın. Bunlar; un, su, tuz ve sıvı yağdır. Unu bir kabın içine alın ve ortasını havuz gibi açın. İçine su, tuz ve sıvı yağı ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru bir süre dinlendirin.
2. İçli kete iç harcını hazırlayın. Bunun için gerekli olan malzemeler; dana kıyma, soğan, salça, baharatlardır. Soğanı doğrayın ve tavada sıvı yağ ile kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurun. Salça ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcını yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve kesin. Kesilen hamurları tepsiye dizin.
4. Önceden ısıtılmış fırında içli keteleri pişirin. Pişen içli keteleri servis yapabilirsiniz. İster sıcak, ister soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçli kete yapımı için gerekli malzemeler:
– 4 su bardağı un
– 1 su bardağı su
– Yarım çay bardağı sıvı yağ
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 300 gram dana kıyma
– 1 adet soğan
– 1 yemek kaşığı salça
– Karabiber, pul biber, tuz (isteğe bağlı)
Taze hamur açılır ve iç harç eklenir.
Hamur rulo şeklinde sarılır ve kesilir.
Kesilen hamurlar tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Üzeri kızardığında fırından çıkarılarak servis edilir.
İçindekiler
Kayseri İçli Kete Nasıl Yapılır?
Kayseri yöresine özgü olan içli kete, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İçli kete yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.1. İçli kete hamuru için gerekli malzemeleri hazırlayın. Bunlar; un, su, tuz ve sıvı yağdır. Unu bir kabın içine alın ve ortasını havuz gibi açın. İçine su, tuz ve sıvı yağı ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru bir süre dinlendirin.
2. İçli kete iç harcını hazırlayın. Bunun için gerekli olan malzemeler; dana kıyma, soğan, salça, baharatlardır. Soğanı doğrayın ve tavada sıvı yağ ile kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurun. Salça ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcını yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve kesin. Kesilen hamurları tepsiye dizin.
4. Önceden ısıtılmış fırında içli keteleri pişirin. Pişen içli keteleri servis yapabilirsiniz. İster sıcak, ister soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçli kete yapımı için gerekli malzemeler:
– 4 su bardağı un
– 1 su bardağı su
– Yarım çay bardağı sıvı yağ
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 300 gram dana kıyma
– 1 adet soğan
– 1 yemek kaşığı salça
– Karabiber, pul biber, tuz (isteğe bağlı)
Kayseri İçli Kete Nasıl Yapılır?
Kayseri İçli Kete Nasıl Yapılır? |
Taze hamur açılır ve iç harcı eklenir. |
Hamur rulo şeklinde sarılır ve kesilir. |
Kesilen hamurlar tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür. |
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. |
Üzeri kızardığında fırından çıkarılarak servis edilir. |
Taze hamur açılır ve iç harç eklenir.
Hamur rulo şeklinde sarılır ve kesilir.
Kesilen hamurlar tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Üzeri kızardığında fırından çıkarılarak servis edilir.