Kaynatma salca nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
226.180
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kaynatma salça nasıl yapılır?​

İlk önce biber ve domatesleri robottan geçirip tencereye alırız ,daha sonra 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynamaya alalım. Kaynamaya bașladıktan sonra suyu iyice kuruyana kadar 1 veya 1 buçuk saat domatesin suyuna bağlı kaynatalım ve bir kezde blenderden geçirelim. Blenderden 10 dakika kadar geçirelim ki pürüzsüz olsun.
Salça kaynatılarak yapılır mı?
Salça Yapımı ( Kaynatarak) Tarifi Nasıl Yapılır? Domatesler yıkanır gelişi güzel kesilerek büyük tencereye konur, üzerine kırmızı biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ,gelişi güzel kesilerek domateslere ilave edilir, arada karıştırarak iyice yumuşayıncaya yaklaşık 1 saat kadar pişirilir ve blender ile iyice ezilir.

Maraş Usulü Domates salçası nasıl yapılır?​

Domatesleri rondodan geçirdikten sonra tencereye alıp tuzunu koyun ve kısık ateşte suyunu çekip katı bir kıvam alana dek ara ara tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. İsteğe göre kekiği ilave edin. Domatesler salça kıvamı alınca daha önceden yıkanmış cam kavanozlara salçanızı sıcak olarak koyun.
20 kilo domatesten ne kadar salça çıkar?
Sulu bir domatesten daha fazla salça etmeniz mümkün. Ancak ortalama olarak 10 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir.
Rüyada salça kaynatmak, genellikle rüya sahibinin mal ve mülk elde edeceğinin habercisidir. Bu doğrultuda iş hayatınızda verimli fırsatların önünüze çıkması muhtemeldir.
Eski usul salça nasıl yapılır?
Anne Usulü Domates Salçası Tarifi Nasıl Yapılır? Domates kabuklarını pet bidonun içine koyuyoruz. 1 yemek kaşığı tuz Atıyoruz. Domateslerle karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. 5 gün boyunca güneşte bekletelim.

Çiğ domates salçası nasıl yapılır?​

İlk başta domateslerin suyu çıkana kadar dibi tutmaması için suyu ilave ettim. Domatesler kaynamaya başladıktan sonra, altını biraz kısın, pişsin, sonra süzgece boşaltın suyu süzülsün. Suyu süzülen domatesleri mutfak robotunda iyice parçalayın. Süzülen domates suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Salça neden güneşte bekletilir?
Salçayı doğrudan güneş ışığına maruz bırakıyorsunuz Domatesin en önemli maddelerden biri olan likopen çok hassas bir yapıya sahip. Domatese kırmızı rengini veren likopen aynı zamanda çok iyi bir antioksidan. Likopene zarar vermemek içinse hazırladığınız salçayı direkt güneş ışığına maruz bırakmamanız gerekiyor.

Güneşte ev salçası nasıl yapılır?​

Yıkanmış domatesleri doğrayın ve tuz ekleyip, büyük ağzı kapalı bir kapta güneşe karşı 2 gün ekşitin. Sabah ve akşam elimizde ovmalıyız, yoksa kabarıp taşar. Daha sonra bir kevgir yardımı ile domatesleri ezin. Kevgirden çıkan domatesleri tepsiye döküp, salça kıvamına gelince şişelere salçamızı doldurun.
10 kilo domatesten ne kadar salça çıkar?
 
Geri
Üst