- Konu Yazar
Kaynaştırma öğrencisi istediği liseye gidebilir mi?
İlkokul ve ortaokulu bitiren bireyler yine Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından verilecek Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporları dikkate alınarak engeline uygun özel eğitim okuluna, ya da kaynaştırma eğitimi verilmek üzere liseye yönlendirilirler.Özel gereksinimli bireylerin kaynaştırma eğitimi almasının temel amacı nedir?
Kaynaştırmanın temel amacı özel gereksinimli bireylerin normal gelişim gösteren bireylerle birlikte eğitim almasını sağlamaktır. Kaynaştırma eğitimi, özel ve genel eğitimden ayrı düşünülemez. Özel gereksinimli öğrencilerin akranlarıyla aynı kurum ve ortamlarda eğitim alma hakkı bulunmaktadır.Okul veya kurumda uygulanan eğitim programı temel alınarak öğrencilerin BEP’leri hazırlanır ve başarılarının değerlendirilmesinde BEP’lerinde yer alan amaç ve davranışlar dikkate alınır. b) Sınıf mevcutları en fazla; okul öncesi, ilköğretim ve yaygın eğitimde 10, ortaöğretimde 15 öğrencidir.
Bir sınıfta en fazla kaç tane kaynaştırma öğrencisi olmalı?
Bir sınıfta en fazla kaç tane kaynaştırma öğrencisi olmalı?ğ) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden bireylerin bulunduğu sınıflarda sınıf mevcutları; okul öncesi eğitim kurumlarında özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin bulunduğu sınıflarda 10, bir bireyin bulunduğu sınıflarda 20 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlenir.
Kaynaştırma eğitimi uygulaması nelerdir?
Kaynaştırma eğitimi uygulaması nelerdir?2018 yılında güncellenen Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları “Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin her tür ve kademede diğer bireylerle karşılıklı etkileşim içinde bulunmalarını ve eğitim amaçlarını en üst düzeyde gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla bu …