Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaynastirma ogrencisi destek egitim almak zorunda mi?

Editör

Yeni Üye

Kaynaştırma öğrencisi destek eğitim almak zorunda mı?​

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında yetersiz- liği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü okul ve ku- rumlarda “Destek Eğitim Odası” açılması zorunludur.

Okul Öncesi öğretmeni destek eğitimi verebilir mi?​

Daha önceki yönetmeliğe ve görüş yazılarına göre okul öncesi öğretmenleri destek eğitim odasına görev alamıyor iken şu an yürürlükte bulunan yönetmeliğe göre okul öncesi öğretmenleri destek eğitim odasında görev almaktadırlar.

Tam zamanlı kaynaştırma öğrencisine destek eğitim odası açılır mı?​

Tam zamanlı kaynaştırma öğrencisine destek eğitim odası açılır mı?
MADDE 25 -(1) Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim veren okullarda tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerini sürdüren öğrenciler için il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun teklifi doğrultusunda il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince destek eğitim odası açılır.

Destek eğitim odası açılması zorunlu mu?​

Destek Eğitim Odası Açmak Zorunlu mudur? birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü okul ve kurumlarda “Destek Eğitim Odası” açılması zorunludur.

Destek eğitim odasi acmak zorunlu mu?​

Destek eğitim Odası ek ders ücreti ne kadar 2022?​

Destek eğitim Odası ek ders ücreti ne kadar 2022?
İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; Gündüz ek ders: 32,96 TL Lira olacak. Yüksek Lisans Ek Ders 35,27 TL olacak.
Destek eğitim Odası kaç öğrenciye açılır?​
Sanırız il/ilçe mili eğitim müdürlüğü yetkilileri; Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin “Destek eğitim odası” başlıklı 25. maddesi (ç) bendindeki hükümlere göre 3 öğrenci ile açılan destek eğim odalarına izin veriyorum demektedir.
Destek eğitim Odası kaç saat açılır?​
kaç saate kadar görev alabilir ve ücretlendirme nasıl yapılır? görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.

Destek eğitim Odası hafta sonu açılabilir mi?​

Destek eğitim Odası hafta sonu açılabilir mi?
d) Destek eğitim BEP geliştirme biriminin planlaması doğrultusunda okulun ders saatleri içinde veya dışında ihtiyaç halinde hafta sonu da planlanabilir. Öğrenciye ders saatleri içinde eğitim verilecekse destek eğitim alması planlanan dersin saatinde o derse ilişkin eğitim verilir.

Kaynaştırma öğrencileri destek eğitim almak zorunda değillerdir, ancak ihtiyaç duyduklarında destek eğitim imkanlarından faydalanabilirler. Kaynaştırma veya bütünleştirme yoluyla eğitim gören öğrencilere destek sağlamak amacıyla destek eğitim odaları açılması zorunludur. Bu odalarda özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilerin eğitim ihtiyaçları karşılanır.

Okul öncesi öğretmenlerinin destek eğitim odalarında görev alması konusunda mevcut yönetmelik değişiklikleriyle birlikte artık mümkün hale gelmiştir. Bu sayede, okul öncesi öğretmenleri de destek eğitim odalarında öğrencilere yardımcı olabilmektedir.

Tam zamanlı kaynaştırma öğrencileri için destek eğitim odası açılması, il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun teklifi doğrultusunda il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kararlaştırılır. Bu süreçte öğrencinin ihtiyaçları ve destek eğitim gereksinimleri göz önünde bulundurulur.

Destek eğitim odalarının açılması zorunlu olup, belirli şartlar ve mevzuatlara göre faaliyet gösterirler. Destek eğitim odalarında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına uygun programlar ve destekleri sunmak amaçlanmaktadır.

Destek eğitim odalarında ücretlendirme ise öğretmenlerin statüsüne göre değişebilmektedir. 2022 yılında kadrolu öğretmenler ve sözleşmeli öğretmenler için geçerli olan ek ders ücretleri farklılık gösterebilir.

Destek eğitim odalarının öğrenci sayısı ve açılma koşulları, mevzuata ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği kurallara tabidir. Her odanın öğrenciye özel ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde düzenlenmesi önemlidir.

Destek eğitim odalarında görev alacak öğretmenler, haftada belirli saatlere kadar destek eğitim hizmeti verebilirler. Bu süreçte öğretmenlerin ders yükleri ve diğer görevleri göz önünde bulundurularak denge sağlanmaya çalışılır.

Destek eğitim odalarının hafta sonu açılması durumunda, öğrencinin ihtiyaçları ve okulun planlaması doğrultusunda eğitim programları düzenlenebilir. Hafta sonu eğitimlerine ihtiyaç duyan öğrenciler için destek eğitim verilebilir, ancak bu durum öğrencinin özel durumuna bağlı olarak belirlenir.

Geri