AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaynastirma ogrencilerine sinav yapilir mi?

Editör

Yeni Üye

Kaynaştırma öğrencilerine sınav yapılır mı?​

* Görme yetersizliği olan kaynaştırma öğrencisine sınav sorularını okuyacak ve yazacak birinin görevlendirilmesi yapılabilir. * Fiziksel yetersizliği olan kaynaştırma öğrencisinin sınavı yazılı yerine sözlü yapılabilir ya da bilgisayar kullanarak (eğer biliyorsa) soruların cevabını yazması sağlanabilir.

Kaynaştırma öğrencilerine eğitim verirken dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir?​

Kaynaştırma öğrencilerine eğitim verirken dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir?
Yani işitme, görme vb. yetersizlikten etkilenmişler aynı sınıfta olmamalıdır. Kaynaştırma eğitimine alınacak öğrencilerin birden fazla yetersizlik ve davranış problemi olmamasına dikkat edilmelidir. Kaynaştırma eğitimi okulda olduğu kadar, okul dışı ortamlarda da sürdürülmeli, kesintiye uğratılmamalıdır.

Bir sınıfta kaç özel eğitim öğrencisi olabilir?​

f) Özel eğitim sınıflarının mevcudu en fazla; okul öncesi eğitimde ve ilköğretimde 10, ortaöğretim ve yaygın eğitimde 15 öğrenciden oluşur. Ancak, otistik çocuklar için her tür ve kademede açılan özel eğitim sınıflarında ise sınıf mevcudu en fazla 4 öğrencidir.

Kaynaştırma Bütünleştirme sınıflarında en fazla kaç öğrenci bulunur?​

Kaynaştırma Bütünleştirme sınıflarında en fazla kaç öğrenci bulunur?
d) Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim yapılan özel eğitim okullarında sınıf mevcutları 5’i özel eğitim ihtiyacı olan birey olmak üzere okul öncesi eğitimde en fazla 14; diğer kademelerde 15 öğrenci olacak şekilde oluşturulur.

Ilkokul kaynaştırma öğrencisine geliştirilmeli verilir mi?​

(3) Kaynaştırma ve özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. buradan yola çıkarak bu şekilde GELİŞTİRİLMELİ verilebilir. ama sınıfınıza uyguladığınız ölçütlere göre değil bu öğrenci için hazırladığınız BEP’e göre değerlendirme yapacaksınız.

Kaynaştırma öğrencileri sınıfta kalır mı?​

Kaynaştırma öğrencileri sınıfta kalır mı?
Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden özel eğitim gerektiren öğrencilere, başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Bu öğrenciler için okulun BEP Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanır. Bu öğrenciler, planında yer alan amaçlara göre değerlendirilir.

Kaynaştırma eğitimin en önemli engeli nedir?​

Olumsuz Öğretmen Tutumları: Olumsuz öğretmen tutumları, kaynaştırmanın en önemli engellerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca öğretmenler hafif ve orta derecede engelli bireylerin kaynaştırma için daha uygun olduğunu da dile getirmişlerdir.

Bir sınıfta iki kaynaştırma öğrencisi olur mu?​

Bir sınıfta iki kaynaştırma öğrencisi olur mu?
Diğer kademelerdeki eğitim kurumlarında ise sınıf mevcutları; özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin bulunduğu sınıflarda 25, bir bireyin bulunduğu sınıflarda 35 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlenir denilmektedir. iki kaynaştırma öğrenciniz varsa sınıf mevcudunuzun 25 öğrenciden fazla olmaması gerekir.

Bir sinifta kaç Kaynaştirma öğrencisi olur?​

Kaynaştırma uygulaması yapılan okullarda sınıf mevcutları; okul öncesinde 10 öğrenciye 2 kaynaştırma öğrencisi, 20 öğrenciye 1 kaynaştırma öğrencisi düşecek şekilde; ilkokul ve ortaokullarda ise sınıflar, özel eğitime ihtiyacı olmayan 25 öğrenciye 2 kaynaştırma öğrencisi, 35 öğrenciye 1 kaynaştırma öğrencisi düşecek …

Kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılır mı?​

Kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılır mı?
(3) (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciler ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.

Sınıf mevcudu en fazla kaç olabilir?​

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir.

Kaynaştırma öğrencilerine sınav yapılıp yapılmayacağı konusu, özellikle öğrencinin yetersizlik durumuna ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Görme yetersizliği olan bir öğrenci için sınav sorularının okunması ve yazılması gibi destekler sağlanabilirken, fiziksel yetersizliği olan bir öğrenci için sınavın sözlü veya bilgisayar kullanarak yapılması gibi alternatifler düşünülebilir.

Kaynaştırma öğrencilerine eğitim verirken dikkat edilmesi gereken durumlar arasında yetersizliklerin türüne uygun desteklerin sağlanması, öğrencilerin farklı ihtiyaçlarına uygun olarak bireyselleştirilmiş eğitim planlarının oluşturulması ve eğitimin sadece okulda değil okul dışı ortamlarda da devam ettirilmesi gibi faktörler bulunmaktadır.

Özel eğitim öğrencilerinin bulunduğu sınıfların mevcudu belirli kriterlere göre belirlenir. Okul öncesi eğitimde ve ilköğretimde en fazla 10, ortaöğretim ve yaygın eğitimde 15 öğrenci olabilirken, otistik öğrenciler için sınıf mevcudu en fazla 4 öğrenci ile sınırlıdır.

Kaynaştırma Bütünleştirme sınıflarında da sınıf mevcutları belirli kriterlere göre düzenlenir. Okul öncesinde en fazla 14 öğrenci, diğer kademelerde ise 5’i özel eğitim ihtiyacı olan birey olmak üzere 15 öğrenci olacak şekilde sınıf mevcutları oluşturulabilir.

Kaynaştırma eğitiminde en önemli engellerden biri olarak öğretmen tutumları ve öğrencilerin yetersizlikleri hakkında olumsuz ön yargılar gösterilmesi gösterilebilir. Öğretmenlerin bu tutumları, kaynaştırmanın etkinliğini ve başarısını olumsuz yönde etkileyebilir.

Bir sınıfta birden fazla kaynaştırma öğrencisi olması durumunda, sınıf mevcudunun belirli sayıları geçmemesi gerekmektedir. Özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin olduğu sınıflarda 25, bir bireyin olduğu sınıflarda ise 35 öğrenci olacak şekilde düzenlenmelidir.

Kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılmaz ve bu öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanarak öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun destekler sağlanır.

Genel olarak sınıf mevcudu, okul türüne göre en az 30 en fazla 40 öğrenci olacak şekilde düzenlenir. Ancak, sınıf mevcudu 30’dan az ise bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir.

Geri