- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 233.659
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kaynar nedir faydaları nelerdir?
Çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan kaynar, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram ediliyor. Sıcak ya da soğuk tüketilebilen şifa deposu kaynarı kış aylarında kendiniz için de hazırlayıp hastalıklara karşı bir koruyucu kalkan olarak tüketebilirsiniz.Kök kaynar nedir?
Şimdi gelelim tarifine içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.Bu 5 baharatı da kök halinde almanız gerekiyor. Temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3 kök havlucan koyup güzelce temiz bir tülbente sarılır ağzı bağlanır.Kaynar içinde neler var?
Kaynar ( Adana – Mersin Yöresi Lohusa Şerbeti) Tarifi İçin Malzemeler
Kaynar nasıl kaynatılır?
Kaynar Nasıl Yapılır?
- Suyu tencereye aktarın. Şeker dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. 20 dakika boyunca baharatlı suyu kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyin.
- 10 dakika daha kaynatın. Büyük çay fincanlarına kaynarı aktarın. Üzerine ceviz ile Antep fıstığı içi serperek sıcak servis edin.
Kaynar çayı nedir?
Pratik Kaynar Çay en sağlıklı çayları tüketmek isteyenler için hazırlandı. Karanfil, yeni bahar, tarçın, havlıcan, karabiber, hindistan cevizi, zencefil, toz şeker, zerdeçal ve kırmızı ginseng karışımı ile hazırlanan enerji ve sağlık dolu ayrıca lezzetli bir içecektir.Kaynar otu nedir?
Kaynar lohusalara yapılan bir tür bitki çayı. Ayrıca bir kış çayı, insanlar hastalanmamak ya da hastalanınca iyileşmek için içiyor. İnternette ve her hanede çeşit çeşit tarifi mevcut. Lohusalar için yapılan klasik tarifte mutlaka lohusa şekeri oluyormuş. Şeker yerine pekmez ile tatlandıranlar da varmış.Adana kaynar nedir?
Kaynar – Adana Kaynar, günümüzde yeni doğum yapan kadını ve çocuğu görmek amacıyla yapılan ziyaretlerin baş içeceğidir. Çocuk doğunca ziyarete gelen bütün eş, dost ve akrabaya sıcak veya soğuk şerbet ikram edilerek doğum müjdelenirken aynı zamanda da bu mutlu olay kutlanmış olur.
Mersin kaynar nedir?
Kaynar Mersin’e özgü bir içecek. İçinde zerdeçal, zencefil, havlıcan kökü, tarçın, karabiber gibi şifalı malzemeler bulunuyor. Bu malzemeleri uzun bir süre kaynatıyoruz. İyice özdeşleştirdikten sonra üzerini cevizle süsleyip ikram ediyoruz.”
Tencereye 1,5 litre su koyun içine, bir çorba kaşığı yenibahar tohumu, ceviz büyüklüğünde bir parça havlıcan, iki çubuk tarçın, bir çorba kaşığı karanfil ve bir ceviz büyüklüğünde zencefili dilimleyip atın ve 1 saat kaynatın. Sonra bir buçuk su bardağı pekmezi (375 ml) ekleyip 1 saat daha kaynatın.
Kaynar Nasıl Yapılılır Büyükçe bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Tüm baharatlar bir tülbente koyulup tencereye sarkıtılır, 45 dakika daha kaynatılır. Suyu azalırsa ilave edilir. Sıcak sıcak bardaklara alınır, üzerine ceviz serpilerek servis edilir.
Ziya dede kaynar çayı ne işe yarar?
Özellikle ferahlık verir, iştah açar, öksürüğü keser ve enerji sağlar. Solunum yollarına ,nezleye, gribe de iyi gelmektedir. Özellikle bu leziz karışımı kış aylarında elinizin altında bulundurmak en iyisi.
Kış çayı nasıl yapılıyor?
Bir fincan soğuk suya bir tatlı kaşığı kış çayı karışımından ekleyip, bir cezvede yaklaşık 4 veya 5 dakika kaynatabilir, ardından bu karışımı süzerek tüketebilirsiniz. Oldukça ferahlatıcı bir kokuya ve yumuşak bir içime sahip olan bu bitki çayını dilerseniz limon ve balla tatlandırarak da içebilirsiniz.
Lohusa cayi nasil yapilir?
Şeker ilave edilir.Düdüklü tencere kullanmazsanız biraz daha uzun kaynatın. Düdüklü tencerede yaklaşık 1 saat kaynatılır.Bir müddet sonra kapak açılarak içerisinden bez torba çıkarılır.Sıcak olarak bardaklara koyulur.Üzerine iri dövülmüş ceviz serpilerek ikram edilir.Dilerseniz soğuk olarak da servis yapabilirsiniz.Mersin Kaynarı nasıl yapılır?
Kaynar nereye ait?Kaynar, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.