AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaynamayan kirik nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaynamayan kırık nasıl anlaşılır?​

KAYNAMAYAN KIRIK BELİRTİLERİ NELERDİR? Kaynamayan kırıklar; aşırı şişme (ödem), hafif ağırlık vermede ağrı ve kızarıklık gibi belirtilere neden olmaktadır. Tam anlamıyla ya da doğru bir şekilde kaynamayan kırıklar hastaların yaşamını olumsuz etkiler.

Kırıkta ağrı neden olur?​

Doğrusu: Travmayla birlikte kemik dokuda bütünlük kaybı meydana geldiğini ancak bunun yanında kırığı meydana getiren enerjinin yumuşak dokuda da hasar meydana getireceğini söyleyen Doç. Dr. Onur Kocadal, “Dolayısıyla ağrı sadece kırık bölgesinde olmayıp daha geniş alanda da hissedilebilir” dedi.
Kırık ağrısı ne kadar sürer?
Kırık kemiklerde iyileşme ve kemiğin kaynama süreci en az 6 hafta olarak belirlenmiştir.

Kaynamayan kemik nasıl anlaşılır?​

Kırık bölgesinde kalıcı ağrı, kırık bölgesini kapsayan kemiğin olmadığı kalıcı bir boşluk, birkaç ay boyunca tekrarlanan görüntüleme çalışmaları karşılaştırıldığında kemik iyileşmesinde ilerleme yoksa, normal iyileşme için genellikle yeterli olan bir süre içinde yetersiz iyileşme varsa kaynamama teşhisi konulabilir.

Kallus ne demek tıp?​

1. Nasır. 2. Kırık kemik uçları arasında oluşan ve kaynaşmayı sağlayarak tamire yardımcı olan yeni tamir dokusu.
Kallus oluşumu ne demek?
Kallus, organize olmamış parankinma hücrelerinin kitlesel yapısıdır. Bitkilerin açılan yaraları onarması için o kısımdaki hücreleri farklılaştırarak yara dokusu oluşturması ile oluşur. Kallus, ayrıca kışın ağaç gibi bitkilerin fazla su alıp çürümelerini önleyen tıkayıcı, karbonhidratlı maddedir.
Kırık alan hem tedavi öncesi hem de tedaviye alındıktan sonraki aşamada ağrıyabilir. Bunun nedeni bölgedeki kan dolaşımının olması gerektiği gibi yapılamaması, bölgede ödemlerin oluşması, kasların hareketsiz kalması ve zedelenme meydana gelmesidir.
Genellikle kırık kemik alanı 2-8 hafta boyunca sabitlenir. Süre, hangi kemiğin etkilendiği, kan dolaşımı sorunu veya enfeksiyon gibi komplikasyonların olup olmadığına bağlıdır. Daha ağır durumlarda 1 yıla kadar beklemek gerekebilir.
Kırık kemiğin iyileştiği nasıl anlaşılır?
Kırığın iyileşmesini sağlayacak hücreler, ilgili bölgenin çevresinde toplandığı için morluk meydana gelir. Bu halk arasında kangren olma belirtisi olarak düşünülse de, oluşan morluk aslında iyileşmenin habercisidir.

Kemik neden geç kaynar?​

Osteoporoz (Kemik Erimesi): Osteoporozda yavaşlamış olan kemik metabolizması kallus (kaynama dokusu)’un olgunlaşmasında gecikmeye neden olur. Bu da kırık iyileşmesinin yavaşlamasına yol açar. Protein Eksikliği: Kemik kırığı oluşan hastalarda katabolizma (negatif azot dengesi) ve idrarla protein kaybı artmıştır.

Kallus nedir bitki doku kültürü?​

Kallus kültürü, bitkiden alınacak bir parçadan uygun bir gıda ortamında steril şartlarda kallus dokusunun oluşturulmasıdır. Bazı dokuları kültüre almak güç olmasına rağmen kök ve gövde iletim dokularının yakınındaki dokular kallus kültür tekniğine iyi sonuçlar vermektedir.
 
Geri
Üst