AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaymaklı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kaymaklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 kase süt kaymağı yahut 1 paket hazır kaymak
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı (akı üzeri için kullanılacak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un (2 bardaktan sonrası dikkatli eklenecek)
Üzeri için;
Yumurta akı
Fındık,ceviz yahut badem kırığı

Kaymaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağı,kaymağı, yumurta sarısını ve pudra şekerini karıştırma kabına alıyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz.
Üzerine 1 su bardağı un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
1 bardak unu daha ekleyip kıvamına bakıyoruz.
Kalan 1 bardak unu da denetimli ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Üzerine streç sinema ile kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
Ceviz büyüklüğünde form verip yumurta akına ve ceviz kesimine batırıp tepsiye diziyoruz.
180 derece evvelce ısıtılmış fırına veriyoruz.
Üzeri pembeleşinceye kadar pişirin (benim fırınımda yaklaşık 20 dk sürdü) deneyenlere afiyet olsun.
Kaymaklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst