AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaymaklı Kurabiye Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kaymaklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Yaklaşık 200 gr tereyağı
1 su bardağı süt kaymağı
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un ( siz ayarlayabilirsiniz)

Kaymaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kaymaklı kurabiye tanımı için; tereyağı, kaymağı, yumurtayı derin bir kabın içine alıp çırpalım.
Vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini de ekleyip karıştıralım ( isterseniz ek olarak 1 tatlı kaşığı bal da hamurunuza ekleyebilirsiniz)
Son olarak unumuzu da denetimi bir formda ekleyelim ve yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Daha sonra üzerini kapatıp buz dolabında 20 dk bekletelim.
Buzluktan çıkardıktan sonra hamurumuza ince olmayacak biçimde form verelim, isterseniz olağan kurabiye formunda şekillendirebilirsiniz.
Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim ( pişene kadar).
Daha sonra soğumaya bırakalım ve servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Kaymaklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst