AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller
5 yemek kaşığı kaymak
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel sütün içine şekeri koyup eriyene kadar karıştıralım.
Tavaya kaymağı alıp ocakta orta ateşte sıvı hale gelene kadar karıştıralım.
Üzerine unu ek edip rengi dönene kadar kavuralım yani buğday rengini alana kadar.
Daha sonra sütümüzü yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edelim.
Bu süreci helva kıvam alana kadar yani toparlanana kadar karıştıralım.
Hazır olan helvayı sıcak olarak fıstık yahut cevizle ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst