AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaymaklı Fıstıklı Katmer

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
9 adet baklavalık yufka
1 kase kaymak
1 kase çekilmiş antep fıstığı
1 kase toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı/margarin

Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 adet yufka tezgaha üst üste konulur.
Ortasına katlanacak genişlikte kaymak sürülür.
Üstüne toz şeker serpilir.
En üstüne de antep fıstığı serpilir.
Yufkanın önce yan kenarları içine doğru, sonra üst kenarları içine doğru zarf şeklinde katlanır.
Ocaktaki tavaya bir yemek kaşığı tereyağı yada margarin konulur.
Katmer tavada arkalı önlü kızartılır.
Aynı şekilde diğer yufkalarda hazırlanıp, pişirilir.
Dilimlenerek servis edilir. İstenirse üzerine fıstık serperek yada kaymak eşliğinde de sunabilirsiniz.Afiyet olsun.
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst