- Konu Yazar
- #1
Kaymaklı Dere Otlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
200 gram kaymak
2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 ölçü beyaz peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı ve susam
Kaymaklı Dere Otlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri bir yoğurma kabına alın, karıştırın azar azar unu ek edin. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın elinizle bastırarak avuç içerisinde açıp ortasına bir ölçü peynir koyup kapatın tekrar yuvarlayıp.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam döküp.
Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Kaymaklı Dere Otlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
200 gram kaymak
2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 ölçü beyaz peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı ve susam
Kaymaklı Dere Otlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri bir yoğurma kabına alın, karıştırın azar azar unu ek edin. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın elinizle bastırarak avuç içerisinde açıp ortasına bir ölçü peynir koyup kapatın tekrar yuvarlayıp.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam döküp.
Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Kaymaklı Dere Otlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı