AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı bulgur
1 adet soğan
Sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı et suyu
Üzeri için ️
1 yemek kaşığı kaymak
Ayrıyeten
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan tel şehriye

Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya sıvı yağ alalım, küp küp doğranmış soğan ile kavrulur.
Bulgur ek edilir bir çeşit çevrilir, su, tuz ve et suyu eklenir.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Karabiber, zerzevat ceşnisi, nohut ile harmanlanır.
Tereyağ ile şehriye kızartılır.
Pilav servis tabağına alınır, kaymak ve çıtır tel şehriye üzerine dökülür.
Sıcak servis edilir.Afiyet olsun
Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst