AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaymakam guvenceli memur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaymakam güvenceli memur mu?​

Kaymakam ilçede hükümetin temsilcisidir. Kaymakamlık güvenceli meslek memurluğudur. Kaymakamlar müşterek kararname ile atanırlar (İçişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın imzaladığı üçlü kararname ile).

Istisnai kadro nasıl alınır?​

Istisnai kadro nasıl alınır?
İstisnai memur kadrolarına atanmak için mevcut bir sınava girme koşulu yoktur. Atamalar istisnai görevler olmak üzere ilgili makamlar tarafından doğrudan yapılır. Kanunların içeriğine göre; 656 sayılı Kanunun 59.maddesinde bu kadrolara yer verilmiştir.

Istisnai memur nasil olunur?​

Istisnai memur nasil olunur?
MADDE 7 –(1) İstisnai memurluğa atanmak için teklif edilecek kişide, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde yazılı genel şartlara ek olarak aşağıdaki şartlar aranır: a) Kadro ve kadro açıklamaları bölümünde gösterilen nitelikleri taşıması. b) Gerekli mesleki bilgi, yetenek ve tecrübeye sahip olması.

Bakan istisnai memur mu?​

Maddenin ilk biçiminde Cumhurbaşkanlığı Dairesi memurlukları, Cumhuriyet Senatosu, Millet Meclisi, Başbakanlık, Bakanlıklar özel kalem müdürlükleri, valilikler, büyükelçilikler, elçilikler, daimi temsilcilikler, Diyanet İşleri Müşavere Heyeti üyelikleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kadroları istisnai memuriyet …

Bakan yardımcıları memur mudur?​

Bakan yardımcıları memur mudur?
İstisnai memur olan Bakan Yardımcıları’nın temel görevi Bakana yardımcı olmaktır. Mevzuatta açıklığa kavuşmadığı için, Bakan Yardımcıları’nın hiyerarşik yetkisi ve görevleri akademik alanda tartışma konusudur.

Valilik istisnai memurluk mu?​

Valilik istisnai memurluk mu?
657 sayılı Kanunun 59 uncu maddesinde istisnai kadrolar belirtilmiş olup, bunlar arasında da Valilere yer verilmiştir.

TBMM Müşaviri Nasıl Olunur?​

TBMM Başkan Başmüşaviri, TBMM Başkan Müşaviri ve Müşavir kadrolarına atanabilmek için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şarttır.

Vali devlet memuru mu?​

Vali devlet memuru mu?
Vali atamaları konusunda İl İdaresi Kanunu ve Dâhiliye Memurları Kanununun getirdiği genel düzenlemenin dışında atamalara dayanak teşkil eden temel düzenleme 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun (59, 60, 61) maddelerinde düzenlenmiş bulunan istisnai memurluk müessesidir.

TSK istisnai memur nedir?​

TSK istisnai memur nedir?
İstisnai memur; Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında veya kadro açıklamaları bölümünde özel nitelikli olarak gösterilen görev yerlerine, 657 sayılı Kanunun 59, 60 ve 61 inci madde hükümlerine göre açıktan, kurum içinden veya naklen atanan kişiyi, ifade etmektedir.

Istisnai memurluk statüsü nedir?​

Atama yönünden, diğer memurluklar için gerekli bazı şartlardan bağışık tutulmuş kamu görevlerine istisnai memurluklar denilmektedir.
 
Kaymakamlar, ilçelerde hükümetin temsilcileridir ve kaymakamlık güvenceli bir meslek memurluğudur. Kaymakamlar, müşterek bir kararname ile atanırlar ve bu kararnameler İçişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından imzalanır.

İstisnai kadrolara atanmak için genellikle mevcut bir sınava girmek gerekmez. Atamalar genellikle ilgili makamlar tarafından doğrudan yapılır ve 656 sayılı Kanunun 59. maddesinde bu kadrolara yer verilmiştir.

İstisnai memur olabilmek için 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra belirli nitelikleri taşımak ve gerekli mesleki bilgi, yetenek ve tecrübeye sahip olmak gerekmektedir.

Bakanlar, istisnai memur statüsünde değildir. Ancak bakan yardımcıları, istisnai memur statüsünde olabilirler. Bakan yardımcılarının temel görevi Bakan'a yardımcı olmaktadır.

Valiler, istisnai memurluk kapsamında değerlendirilir. 657 sayılı Kanunun 59. maddesinde belirtilen istisnai kadrolar arasında valilere de yer verilmiştir.

TBMM Müşaviri olabilmek için dört yıllık bir eğitim veren fakültelerden mezun olmak veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Valiler, devlet memurları kapsamında değerlendirilir. Vali atamaları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddelerinde belirtilen istisnai memurluk müessesesi kapsamında gerçekleştirilir.

TSK içerisinde istisnai memur, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında veya özel nitelikli görev yerlerine atanan kişiyi ifade eder. Bu atamalar, 657 sayılı Kanunun ilgili maddelerine göre gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst