Kaymak sekeri nerenin?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.156
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kaymak şekeri nerenin?​

Afyonkarahisar’ın ekonomisinde önemli bir yer tutan Kaymaklı şeker, 20. yüzyılın başlarında şekerci Salih Usta tarafından yapılmış bir şekerlemedir. İstenilen nitelikte bir kaymaklı şeker, kaliteli kaymaktan yapılır. Kaliteli kaymak ise, iyi besili mandalardan elde edilir. En iyi besi yemi de haşhaş küspesidir.

Afyon kaymağı icinde ne var?​

Manda ve inek sütünden elde edilen Afyon kaymağı tatlıların vazgeçilmez bir tamamlayıcısı ve lezzet kaynağıdır. Asıl tercih edilen kaymak manda sütünden elde edilendir. Manda kaymağı süt beyazı renginde olur, daha yağlıdır, daha lezzetli ve daha dayanıklıdır.
Afyon Kaymağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 buçuk su bardağı süt, un ve şeker bir tencereye alınarak ocakta çırpıcıyla karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Kıvam alınca margarin ve vanilya eklenir ,2 dk sonra ocağın altı kapatılır.
- Hazırlamış olduğumuz krema mikserle köpük köpük olana kadar çarpılır.
Kaymak şekeri bozulur mu?
her süt ürünü gibi * birkaç saat dışarıda kalınca bozulur, erir ya da ekşir.
Afyon kaymağı nasıl bir şey?
Manda sütü beyazdır. İnek sütü ise daha sarımsı bir kaymak oluşturur. Kaymağın yağ oranı inek sütüne göre daha düşüktür. Afyon mandaları haşhaş küspesi ile beslenir: Haşhaş küspesi (kodeini ve haşhaş tohumları alındıktan sonra haşhaşın atığı) besin değeri olarak yüksektir.

Kaymak yararlı mı?​

Mide ve sindirim sistemini düzenleyici bir gıda olan süt kaymağı, bal ile karıştırılıp tüketildiğinde gıdaların hazmedilmesine katkı sağlamaktadır. Vücuda zararlı bakteriler ile savaşan kaymak, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Kaymak ürünleri, güçlü bir balgam söktürücüdür.

Kaymak hangi yemeklerde kullanılır?​

Kaymakla Yapılan Tarifler | Yemek Tarifleri
Besin Değerleri Kaymak, yağ içeriği yüksek bir besindir bu yüzden kolesterol rahatsızlığı olan kişilerin tüketmemeye özen göstermesi gerekir. Tüketileceği zaman, 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi yeterlidir.
Yalancı Afyon kaymağı nasıl yapılır?
Malzemeleri bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra bir tepsiye döküp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra ince şeritler halinde ince ince kesiyoruz. Kesme işlemi bittikten sonra üzerine fındık veyahut ceviz koyup tek tek kıvırıp hindistan cevizine buluyoruz.
Ev yapımı kaymak nasıl yapılır?
Sadece Sütle Kaymak Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
- Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır.
- Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın.
- Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Kaymak şekeri kaç gün dayanır?​

Raf Ömrü / Son Tüketim Tarihi: Üretim tarihinden itibaren 60 gündür. Muhafaza Koşulları: Buzdolabında, paketinde ve ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.

Kaymak dolması nedir?​

afyon kaymağının biraz tatlandırılması ve sarılmasıyla ortaya çıkan şekerlemedir. isminin sarma değil dolma olmasının nedeni bu yörede sarmaya da yaprak dolması denilmesi olabilir.
 
Geri
Üst