AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaymak icin ne kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.765
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kaymak icin ne kullanilir?​

Kızak Dışında Karda Kaymak İçin Kullanabileceğiniz 12 Eşya
- Leğen.
- Poşet.
- Fırın Tepsisi.
- Deniz Yatağı
- Asker Botu.
- Araba Paspası
- Naylon Branda.
- Tuvalet Kapağı

Kaymak nasıl pişirilir?​

Kaymak nasıl pişirilir?
Sadece Sütle Kaymak Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
- Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır.
- Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın.
- Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Süt kaymağı nasıl değerlendirilir?​

Süt Kaymağından Ev Yapımı Tereyağı ile Neler Yapılır?
- Özellikle kahvaltılarda tüketmek üzere hazırladığınız tereyağı ile kek, poğaça, kurabiye yapabilirsiniz.
- Mis gibi kokan ev yapımı iskender, pamuk gibi tereyağlı açma kete tariflerine bakarak ev yapımı tereyağını değerlendirebilirsiniz.

Kaymak hangi tatlılarda kullanılır?​

Kaymak hangi tatlılarda kullanılır?
Kaymaklı Tarifler Favoriniz Olacak 20 Lezzet
- #2 Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı Nefel bulut.
- #3 Kaymaklı Kayısı Dolması Canan Gunduz.
- #4 İncir Dolması Tarifi. Sevim Atalar.
- #5 Kaymakpare Tarifi.
- #6 Ev Yapımı Kaymak.
- #7 Bounty / Coco Star (Hazır Tadında)
- #8 Kuru Kayısı Tatlısı (videolu)
- #9 Süt Kaymağı Yapımı (Mutlaka Deneyin)
Çiğ kaymak nasil pişirilir?​
Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirin. Buradaki en önemli nokta süt pişerken kesinlikle karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kaynayan sütü üzeri yeterince kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün dinlendirin.

Kaymak nasıl Katılaştırılır?​

Kaymak nasıl Katılaştırılır?
Sütün içerisine önce kremaları, ardından nişastayı ilave edin ve güzelce çırpın. Çırpma işleminden sonra sütü tekrar ocağa alın. Kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.
 
Kaymak için kullanılabilecek eşyalar arasında leğen, poşet, fırın tepsisi, deniz yatağı, asker botu, araba paspası, naylon branda, ve tuvalet kapağı gibi ilginç seçenekler bulunmaktadır. Bu eşyaların karda kaymak için nasıl kullanılabileceği konusunda detaylı bilgi sahibi değilim, ancak farklı ve yaratıcı bir yaklaşım olduğunu belirtmek isterim.

Kaymak pişirmek için sadece süt kullanılabilir. Sütü kaynatıp soğurken yağlı kısım sıvıdan ayrılacak ve katılaşacaktır. Katılaşmış yağlı kısmı mikserle çırparak kaymak haline getirebilirsiniz. Hazırladığınız kaymağı buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz.

Süt kaymağından ev yapımı tereyağı yapabilirsiniz. Tereyağını kahvaltılarda veya çeşitli tariflerde kullanabilirsiniz. Ev yapımı tereyağı ile kek, poğaça, kurabiye gibi lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Kaymak genellikle tatlılarda kullanılan bir malzemedir. Kaymaklı tarifler arasında sütlü tatlılar, börekler, dolmalar ve diğer çeşitli tatlılar yer alabilir. Kaymaklı tarifler arasında şöbiyet tadında midye tatlısı, kaymaklı kayısı dolması, kaymakpare gibi lezzetli tariflere göz atabilirsiniz.

Çiğ kaymak pişirirken sütü kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirmelisiniz. Pişirme esnasında kesinlikle karıştırmamaya özen göstermelisiniz. Kaynayıp üstünde kaymak tuttuğunda ocaktan alıp soğumaya bırakabilirsiniz.

Kaymak nasıl katılaştırılır sorusuna ise sütün içerisine kremaları ve nişastayı ekleyip çırpmanız gerektiği cevabını verelim. Bu karışımı tekrar ocağa alarak kavurmanız ve koyulaşana kadar karıştırmanız gerekmektedir. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alarak kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst