AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaymak hangi yoreye ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaymak hangi yöreye ait?​

‘Kaymak hangi yöreye aittir’ merak ediyorsanız sorunun cevabını vererek sizleri aydınlatalım. Afyonkarahisar ve çevresinde üretilen kaymak ürünleri, sıklıkla tercih edilmektedir.

Fabrika kaymağı nasıl yapılır?​

Elde edilen kaymak % 60 süt yağı içerecek şekilde standardize edilir. 90-95 C’de 3-5 dakika tekrar ısıtılarak 25-30 C’ye kadar soğutarak pastörize edilir ve hemen akabinde uygun kaplara dolum yapılarak 4-6 C’ye kadar soğutularak, 12 saat bu sıcaklıkta dinlendirilerek satışa hazır sağlık yönünden güvenli bir kaymak …
Sadece Sütle Kaymak Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
- Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır.
- Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın.
- Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Kuru kaymak nerede bulunur?
Erzurum İspir ilçemizin yerel ve yöresel nefis lezzetlerinden olan Kuru Kaymak tandırda sütün 10 saati aşkın bir sürede beklemesiyle oluşan çok lezzetli bir üründür.
Afyon kaymağı nasıl yapılır?
Afyon Kaymağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 buçuk su bardağı süt, un ve şeker bir tencereye alınarak ocakta çırpıcıyla karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Kıvam alınca margarin ve vanilya eklenir ,2 dk sonra ocağın altı kapatılır.
- Hazırlamış olduğumuz krema mikserle köpük köpük olana kadar çarpılır.

Manda sütünden kaymak nasıl yapılır?​

Yapılışı: Manda sütünü geniş ağızlı (en az 30 cm) çapında mümkünse çelik bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladığında büyük bir kepçe yardımıyla sütü sürekli tencere içinde yukarıdan aşağıya döküp havalandırarak sütün yüzeyini iyice köpürtün. Bu işlemi en az 15-20 dakika devam ettirin.

Bimde kaymak var mı?​

Kahvaltıların vazgeçilmezi kaymak. Bim’de Kerem marka kaymak bulunmaktadır. 200 gram’lık paketlerde satılmaktadır. Bu marka Bim’in kendisine aittir. Tüketici tarafından oldukça övülen bir üründür.
Eker Kaymak 200 G. 26,45 TL.
 
Geri
Üst