AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kayit yaptirinca puan duser mi?

Editör

Yeni Üye

Kayıt yaptırınca puan düşer mi?​

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Geçen yıl 2020-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştim, fakat kayıt yaptırmadım.

Üniversiteye kayıt olduktan sonra ne yapılır?​

Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

Üniversite tercih yapıp gitmezsem ne olur?​

Üniversite tercih yapıp gitmezsem ne olur?
YKS sınavına girerek tercih yaparsanız ve istediğiniz bölümü kazanamazsanız puanınız düşmez. Tercihleriniz sonucu kontenjanı olmayan bir bölüm kazansanız dahi puanınız düşmez. Meslek lisesi mezunuysanız ve sınavsız geçiş hakkınızı kullanarak ön lisans bölümlerine yerleşebilirsiniz.

Açıköğretime girince okul puanı düşer mi?​

Açıköğretime girince okul puanı düşer mi?
Açıköğretim Fakültesi’nin kontenjansız bölümleri hariç bir yükseköğretim programına yerleştirildiğinizde, ister kayıt yaptırın, ister yaptırmayın, OBP katkınız yarı yarıya azalır.

Tercih yapıp tekrar sınava girmek kaç puan düşer?​

Diploma notunuz üzerinden hesaplanan diploma puanınız yerleştirildikten sonra yeniden sınava girmek istediğiniz ilk yılda %50 oranında azalır. 2017 – 2018 öğretim döneminde sınava giren ve yerleştirilen bir aday 2018-2019 döneminde sınava tekrar girerse puan hesaplamasında diploma puanı %50 azalır.

Üniversite e kayıt yeterli mı?​

Zorunlu olmayan e kayıt, ilk kayıt yerine geçiyor. Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da adlandırılır. Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur.

Tercih yapıp gitmeyince kaç puan düşer 2021?​

Tercih yapıp gitmeyince kaç puan düşer 2021?
Bölüm fark etmeksizin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim sunan bir üniversiteye yerleştiyseniz ve bir sonraki sene yeniden sınava girmek isterseniz puan kesintisi yaşarsınız. Tüm bunlara rağmen istediğiniz bölüm için tercih yaparsanız ancak gelmezse hiçbir puan kesintiniz olmaz.

Açıktan Üniversite Okumak okul puanını kırar mı?​

Açıktan Üniversite Okumak okul puanını kırar mı?

Açık öğretimde okul puanı var mı?​

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri eğitimlerine devam ederken KPSS sınavlarına girebilmektedir.

Üniversitede okurken sınava girmek puan düşer mi?​

Düşmez. ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP’sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020’de bir programa yerleşen öğrenci OBP’si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022’den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.

Üniversite kaydı kendi kendine silinir mi?​

Üniversite kaydı kendi kendine silinir mi?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Üniversiteye gidip tekrar sınava girince kaç puan düşer?​

Üniversiteye gidip tekrar sınava girince kaç puan düşer?

Ikinci üniversite okul puanı düşer mi?​

Yerleştirme Puanı hangi durumlarda kesilir?​

Üniversite kayıt yapılmazsa ne olur?​

Üniversite kayıt yapılmazsa ne olur?
Herhangi bir lisans programını tercih edenler ve yerleştirilenler bölüme kayıt yaptırsalar da yaptırmasalar da bir sonraki yıl sınava girdikleri takdirde puan düşüşünden etkilenirler. Aynı kural ön lisans programlarına yerleştirilen ya da kayıt yaptırılan öğrenciler için de geçerlidir.

Üniversite sınavında okul puanı kaç yıl geçerli?​

Üniversite sınavında okul puanı kaç yıl geçerli?
Yani 2022 yılında TYT sınavına girecek olan kişiler bu puanı daha sonra 2 yıl boyunca kullanma hakkını elde edebilmektedir. AYT puanı da yine 1 yıl süre geçerli olacak şekilde kullanılabilmektedir.

2 üniversite OBP kırılır mı?​

Üniversite Tercihlerinde OBP Puan Etkisi Ortaöğretim Başarı Puanı kapsamında sadece öğrencinin bireysel başarısı dikkate alınır. Bunun dışında bölgesel farklılıklar ya da öğrencinin lise türüne göre OBP kaybı yaşanmaz.

Merhaba! Üniversite kayıt işlemleri ve puan düşüşleriyle ilgili sorularınıza detaylı cevaplar verebilirim.

2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Ancak 2020-YKS puanıyla bir programa yerleşip kayıt yaptırmamışsanız, bu durumda puanınızda bir düşüş olmaz.

Üniversiteye kayıt olduktan sonra ders kaydı yapabilmek için belirtilen tarihlerde ilgili belgeleri sunmanız gerekmektedir. Elektronik kayıt yaptıran öğrenciler, ders kaydını elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

Eğer tercih yaparak üniversiteye gitmezseniz veya istediğiniz bölümü kazanamazsanız puanınızda herhangi bir düşüş olmaz. Benzer şekilde, açıköğretime kayıt yaptırdığınızda okul puanınız yarı yarıya azalır ancak puanınız düşmez.

Tekrar sınava girmek istediğinizde diploma puanınızda %50 oranında azalma olabilir. Ayrıca, bir üniversiteye kayıt yaptırıp sınava girmek durumunda puanınızda düşüş yaşanmaz.

Üniversite kaydı kendi kendine silinmez, bu süreci başlatmak için ilgili akademik birime başvurmanız gerekmektedir. İkinci üniversite okumak veya tercih yapmak da OBP puanınızı etkilemez.

Özetle, tercih yapmanın veya üniversiteye kayıt yaptırmanın puanınıza etkisi farklı durumlarla ilişkilidir ve belirli koşullara bağlı olarak puanınızda düşüş yaşanabilir. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!

Geri