Kayit olan mi kaydolan mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kayıt olan mı kaydolan mı?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kayıtolmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kaydolmak şeklinde olmalıdır.

Kayıt yaptırmak doğru mu?​

Bu kelimenin “kayıt etmek mi, kaydetmek mi?” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı kaydetmek şeklinde olmalıdır.
Özel okula kayıt yaptıran tercih yapabilir mi?
Özel öğretim kurumlarına kayıt (aday kayıt/ön kayıt) yaptıran öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir.

Lise Özel okul kayıtları ne zaman?​

Serbest Kayıt Dönemi Kayıt Takviminde 12-13-14 Temmuz 2021 tarihleri olarak belirtilmiş olan Serbest kayıt döneminde Okul Kayıt Kabul Komisyonu, serbest kayıtlarla ilgili saatleri ve esasları web sitesinde ilan edecektir.

2021 özel okula gidecekler tercih yapacak mı?​

ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRANA EKRAN AÇILMAYACAK Özel okula ön kayıt-aday kayıt-kesin kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacak. Bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.
Özel lise için tercih yapılır mı?
Öğrencilerini bu sınav sonuçlarına göre alacak özel liseler de aynı gün taban puanlarını açıklayacaklar. Birinci önkayıt dönemi 30 Haziran, 1-2 ve 3 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Önkayıtlar 3 Temmuz Pazar günü saat 13.00’te son bulacak. Aynı gün asil ve yedek kayıt listeleri açıklanacak.
2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT TAKVİMİ
Art arda yazımı doğru mu?
Kelime hem ‘art arda’ hem de’ art arta’ olarak iki farklı şekilde yazımı ile karşılaşmak mümkün, ancak bu kullanımların sadece birisi doğrudur. Art arda nasıl yazılır diye soranlara cevaben şunu söylemek gerekir; art arda kelimesi ‘art arda’ şekliyle yazılır.

Geri