Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayisinin kucuk hali nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kayısının küçük hali nedir?​

Peki, zerdali ve kayısı arasındaki fark ne? Zerdali ya da yabani kayısı, Akdeniz havzasında yetişen, gülgiller familyasından bir kayısı türüdür. Meyveleri kaysıya göre daha küçüktür ve çekirdekleri acıdır. Zerdali, Orta Anadolu’nun bazı yörelerinde kayısı meyvesinin tüm çeşitlerinin ismi olarak kullanılır.

Kayısının Yeşil haline ne denir?​

Çağla, kayısı ve badem gibi meyvelerin yeşil ve körpe haline verilen ad.
Kayısı anaçları nelerdir?
ÖZET: Kayısı yetiştiriciliğinde farklı kayısı türlerine ait çöğürler yanında, özellikle P.cerasifera, P.persica, P.insititia ve P.domestica gibi türlere ait vejetatifveya generatif anaçlar da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kayısı türleri içerisinde anaç olarak en yaygın olarak kullanılan tür ise P.armeniaca’dır.
Olgunlaşmamış bademe ne denir?
Baharın müjdecisi olan çağla, kayısı ve bademin olgunlaşmamış halidir. Mart-Nisan ayarında hasat edilen meyve, yalnızca 20 gün kadar satışı olmaktadır. Yılın yanızca 20 günü tüketilebilen çağla, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa şifa kaynağıdır.

Kayısı hasadı ne zaman yapılır?​

15 Haziran`da başlayan kayısıda hasat dönemi, temmuz ayı sonunda sona eriyor. 15 bin işçi ile hasadı devam eden kayısının kilosu, boyutu ve kalitesine göre 10 ile 30 lira arasında alıcı buluyor.

Kuru kayısı hangi mevsimde yapılır?​

Kayısı, yaz mevsimi meyvesidir. Mayıs-Temmuz ayları arasında hasat edilir. Özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında pazar tezgahlarında ve manavlarda kayısının en lezzetli haline rastlamak mümkündür.
Kayısının yetişme koşulları nelerdir?
Kayısı tınlı, kumlu-tınlı, ve tınlı-kireçli topraklardan hoşlanır. Kökleri derine ineceğinden taban suyunun en az 2- 4 m . derinlikte olması gerekir. Aksi takdirde ağaç kökleri havasızlıktan zarar görür ve zamk hastalığına yakalanır.
Malatya kayısı ne denir?
2. Hacıhaliloğlu. Yine Malatya’da yetişen kayısı çeşitleri arasında Hacıhaliloğlu da oldukça sevilen bir çeşit. Üstelik bu kayısı çeşidi Malatya’da bulunan toplam kayısı ağacı miktarının %73’ünü oluşturur.
 
Geri
Üst