Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kayısılı Pilav Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kayısılı Pilav nasıl yapılır
Kayısılı Pilav yapılışı

Kayısılı Pilav Malzemeler
2 Su Bardağı Cilav (kokulu bir pirinc turu)
3 Corba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz


imageskayisilipilavtarifiresimli5ad410425b406



Kayısılı Pilav Yemeğin Tarifi

Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın

Cilavı bir saat sureyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin

Diğer tarafta kayısıları kup şeklinde doğrayıp 56 dakika haşladıktan sonra suzun

Pilav pişince ateşten indirin Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın
 
Geri
Üst