AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı İçin Malzemeler
300 gram kuru kayısı
150 gram kuru üzüm
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
900 ml. su

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kayısılarımızı boyutuna nazaran yarım yarım kesip, kaseye alalım, üzümleri ekleyelim ve üzerlerini geçecek kadar suyumuzu ekleyelim ve yaklaşık 1 saat kadar suyu çekmesini bekleyelim.
Suyu çeken üzüm ve kayısıları süzdükten sonra tenceremize su, tarçın ve karanfilleri ekleyip ocağa alalım.
Önce yüksek ateşte kaynatalım sonra ateşi kısarak 15 dakika daha pişirelim, üzümler yumuşayınca şekeri ilave edelim.
5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz ve hoşafımızı büyük ve derin bir kaseye alıyoruz ılınana kadar dışarıda bekletiyoruz.
Ilınan kompostomuzu buzdolabına alıp, birkaç saat daha soğumasını bekliyoruz. Afiyet ve şifa olsun
Not: Hoşafı yapmadan evvel kayısıların tadına bakın şayet gereğince tatlı değilse şeker adımında daha fazla şeker ekleyebilirsiniz.

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst