AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaygili bir cocuga nasil davranmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaygılı bir çocuğa nasıl davranmalı?​

Korku ve kaygısına saygı gösterin, küçümsemeyin. Aşırı tepki vermeyin. Kaygılı olduğunda çocuğa aşırı ilgi gösterilmesi kaygıyı pekiştirebilir. Aşırı korumacı davranmayın, korktuğu şeyden kaçmasına izin vermeyin.

Cocukta kaygi bozuklugu nasil gecer?​

Çocuklarda Kaygı Bozukluğu Nasıl Tedavi Edilir? Eğer çocuğunuzda yukarıdaki gibi durumları gözlemleyebiliyor iseniz mutlaka bir çocuk psikiyatri doktoruna başvurmanızı tavsiye ederiz. Kaygı bozukluğu tedavisinde etkililiği kanıtlanmış en iyi terapi ekolü bilişsel davranışçı terapilerdir.
Okul Olgunluğuna Ulaşan Çocuklar;
Kaygı bozukluğu belirtileri nelerdir?
Anksiyete hastalığının bazı belirtileri aşağıdaki gibidir.
Kaygılı birine nasıl davranmalı?
Kaygıyı hafifletmek için, birlikte eğlendiğiniz ve güldüğünüz kişilerle daha sık zaman geçirin. Kaygının davranışınızı kontrol ettiğini hissettiğinizde, karşınızdaki kişilere daha sakin ve dikkatli davranın.

Çocuğun ilk okula baslamaya hazir oldugunu nasil anlariz?​

Evden, anne ve babadan ayrı kalabilmesi, oyunlara katılabilmesi, kendini ifade edebilecek cümleleri kurabilmesi açısından çocuklar değerlendirilmeli. Bu saydığımız bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimin yaşına uygun olması çocuğun okula hazır olduğunu gösterir.

1 sinifa hazir oldugunu nasil anlariz?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokulların 1. sınıflarına okulların başladığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran tüm çocuklar otomatik olarak kaydediyor. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklar da velisinin dilekçe vermesiyle 1. sınıfa başlayabilir.
Alışılmamış bir durum, nesne ya da kişi ile karşılaşma, korku veren durum veya nesnelerle karşılaşma, takınaklı düşünceler (yaptım mı?, yapmadım mı?), iç ve dış çatışmalar (karar verme güçlüğü) kaygıya neden olabilirler (5). Kaygı ile korku genellikle birbirine karıştırılmaktadır.
 
Geri
Üst