AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kayak Federasyonu nereye bagli?

Editör

Yeni Üye

Kayak Federasyonu nereye bağlı?​

Türkiye’de kayak faaliyetlerini yürüten federasyonun merkezi Ankara’da bulunmaktadır….Türkiye Kayak Federasyonu.
Türkiye Kayak Federasyonu TKF
Öncül | Dağcılık ve Binicilik Federasyonu (1935)
Kuruluş | 1939
Tür | Spor federasyonu
Merkez | Ankara

Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto nereli?​

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı 26.12.1964 Bitlis doğumlu. İlk-orta ve lise eğitimini Bitlis’te tamamladı. 10 yaşında kayakla tanıştı. Çeşitli TÜRKİYE şampiyonalarında yarışma fırsatı buldu. 2006-2017 yılında özerk olan Türkiye Kayak Federasyonunda yönetimde yer aldı.

Kayak sporcusu nasıl olunur?​

Kayak sporcusu nasıl olunur?
Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini gösteren sağlık raporu, 18 yaşından küçükler için veli/vasi yazılı izin belgesi (Ek-1 ) (Veli izin belgesi, e-Devlet üzerinden de düzenlenebilir.)…Sporcu lisansı
- 8 ile 60 yaş aralığında bulunmak,
- Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak,
- Kayak biliyor olmak.

Kayak Federasyonu nerede?​

Kayak Federasyonu nerede?
Türkiye Kayak Federasyonu (kısaca TKF), kayak sporunun yönetim teşkilatı olan spor federasyonudur. Özerkleşmiş federasyonlar statüsünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kayak Federasyonu’nun merkezi Ankara’da bulunmaktadır. Merkez ofisin yanısıra Erzurum, Kastamonu ve Bursa illerinde iktisadi işletmeleri bulunmaktadır.

Prof Dr Mehmet Ali Oto kimdir?​

Ali Oto, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1980 yılında İç Hastalıkları ve 1985 yılında da Kardiyoloji Dallarında uzman oldu. Aynı kurumda 1984 yılında Yardımcı Doçent’liğe yükseltildi ve Doçent oldu. 1990 yılında da Profesör’lüğe yükseltidi.

Kayak belgesi nasıl alınır?​

Kayak eğitmeni olmak için ortalama 2 yıl eğitim almak gerekir. 2 yıl boyunca Türkiye Kayak Federasyonunun (TKF) düzenlediği eğitimleri almak gerekir.

Kayak antrenörlüğü nasıl alınır?​

Kayak antrenörlüğü nasıl alınır?
İyi bir kayak eğitmeni olmak için Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü okunmalıdır. Bu bölümden mezun olanlar, sporcu geçmişine sahip oldukları için meslekte daha az zorluk çeker. Ancak lise mezunu olanlar da bu mesleği icra etme hakkına sahiptir.

Prof Dr Ali Oto hangi hastanede çalışıyor?​

Prof Dr Ali Oto hangi hastanede çalışıyor?
2010-2011 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı olmak üzere Haziran 2014 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak çalıştı. Haziran 2014 ‘den beri Ankara Memorial Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Prof Dr Öztekin Oto hangi hastanede?​

Prof. Dr. Öztekin Oto, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

Merhaba! Türkiye'de kayak faaliyetlerini yürüten federasyonun adı Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) olarak bilinmektedir. Kuruluşu 1939 yılında gerçekleşmiştir ve merkezi Ankara'da bulunmaktadır. Türkiye Kayak Federasyonu, kayak sporunun yönetim teşkilatıdır ve ülke genelinde kayak sporunu geliştirmek ve desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun başkanı Ali Oto'dur. Kendisi Bitlis doğumludur ve kayak sporuna 10 yaşında başlamıştır. Türkiye Kayak Federasyonu'nda yönetimde yer almış ve federasyonun gelişimine katkı sağlamıştır.

Kayak sporcusu olmak isteyenlerin belirli kriterlere uygun olmaları gerekmektedir. Bu kriterler arasında spor yapmaya elverişliliği gösteren sağlık raporu, 18 yaşından küçükler için veli/vasi izin belgesi, belirlenen yaş aralığında olmak, ve tabii ki kayak bilgisine sahip olmak bulunmaktadır.

Kayak federasyonunun merkezi Ankara'da olup, federasyonun yanı sıra Erzurum, Kastamonu ve Bursa illerinde iktisadi işletmeleri bulunmaktadır. Bu merkezlerde çeşitli faaliyetler düzenlenmekte ve kayak sporunun gelişimine katkıda bulunulmaktadır.

Ünlü kardiyolog Prof. Dr. Ali Oto, Hacettepe Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimini tamamlamış ve akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi'nde devam etmiştir. Şu anda Ankara Memorial Hastanesi'nde Kardiyoloji Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Diğer bir isim olan Prof. Dr. Öztekin Oto ise halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

Eğer başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin!

Geri