AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kayacık İlköğretim Okulu Bilgileri Gördes Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Kayacık İlköğretim Okulu Hakkında - Kayacık İlköğretim Okulu Tanıtım - Kayacık İlköğretim Okulu Resimleri - Kayacık İlköğretim Okulu İletişim

Kayacık İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Kayacık’ta eğitim-öğretime cumhuriyet’in ilanından bir iki yıl sonra başlandığını halen yaşamakta olan büyüklerimizden öğreniyoruz. Tam tarih kesin olarak bilinmemekle beraber, 1925-1926 yıllarında eğitim öğretime geçildiği biliniyor.

Bu tarihlerde Kayacık halkının geçimini üstlendiği Şevki Hoca, öğretime eski yazı ile bilfiil başlamıştır. O zamanlarda yurdumuzun hiçbir yerinde okul binası olmadığından kasabamızda eğitim-öğretim köy halkının gösterdiği evlerde yürütülmüş. Bu yüzden de okul, hemen hemen her yıl yer değiştirmek zorunda kalmış. Bu nedenle çeşitli nedenlerden ötürü de eğitim öğretime iki-üç yıl ara verilmiş.

1928 yılında Hüsnü Özel, devletin Kayacık’a gönderdiği ilk öğretmen olmuş. Yine öğrendiğimiz bilgilere göre, eğitmenler sadece üçüncü sınıfa kadar okutmaya yetkili oldukları için, üçüncü sınıfı bitiren bir öğrenci okuldan mezun olmuş sayılarak belge veya diploma almaya hak kazanırmış. O tarihte öğrenci olduklarını belirten yaşlılarımız, bizlere, sadece dört ders gördüklerini söylemektedirler. Bu dersler Türkçe, Matematik, Resim, Beden Eğitimi dersleri olup, matematiğe ”aritmetik”, çarpmaya ”darp”, bölmeye “taksim” beden eğitimine de “idman talimi” dendiğini öğreniyoruz.

Nihayet 1939 yılında şimdiki okul binasının bulunduğu alana, Kayacık Halkı kendi imkânlarıyla, hiçbir devlet desteği görmeden, beş derslikli bir ilkokul yapmış ve 1980 yılına kadar bu okulda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.

Kayacık halkı ayrıca, okulun ihtiyacı olan sıra, dolap ve diğer bütün ihtiyaçlarını da kendileri karşılamıştır.

Kayacık İlkokulu’nun öğrenci sayısı arttıkça, öğretmen sayısı da o oranda artmış ve 1982-1983 eğitim ve öğretim yılında müstakil müdürlük olmuştur. Kasaba halkının eğitim öğretime gösterdiği bu ilgi sayesinde, kasabamız 1979 tarihinde bir de ortaokula kavuşmuştur. Müstakil ortaokul binası olmadığından, ortaokul halen ilkokul binasının çatısı altında eğitim-öğretimini sürdürmektedir.

Aynı ilkokul binası, 1991-1992 eğitim-öğretim yılında da “Kayacık İlköğretim Okulu” olarak eğitim-öğretimini sürdürmeye devam etmektedir.

OKULUMUZUN VİZYONU

Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen, insan olmanın idealini taşıyan nesillerin yetiştiği, bütün öğrencilerin akla ve bilme dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı, dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu, yönetici, öğretmen, personel, öğrenci,ve velilerin işbirliği ile çevrede, bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır.

OKULUMUZUN İLÇEDEKİ HEDEFİ

Ülkemizin eğitim politikalarının temel kaynağı ve fideliği olarak Yüce Önder Atatürk'ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.

Kayacık İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Gördes
Okulun Telefonu: 236 5526004
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi: http://kayacikilkogretim.meb.k12.tr/
Okulun E-Posta Adresi: 262297@meb.k12.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Kayacık İlköğretim Okulu Resimleri :