AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kavurmalı Pişirmeli Kısır Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kavurmalı Pişirmeli Kısır Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük soğan
2 buçuk su bardağı su
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
3 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Biraz marul
Biraz kırmızı lahana
1 tane acı yeşil biber
5 kök taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 limon suyu
1 yemek kaşığı beyaz sirke

Kavurmalı Pişirmeli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencerede sıvı yağ ve soğanı soğan hafif pembeleşene kadar kavurun.
Sonra salçaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Bulguru ve baharatları tuzu ekleyip 3-4 dakika daha güzelce kavurup suyu döküp karıştırın .
Ocağı kısın suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirip soğumaya bırakın.
Yeşillikleri ince doğrayın.
Limonu, nar ekşisini ve beyaz sirkeyi karıştırıp üzerine döküp karıştırın.
Tadına bakın ,istediğiniz gibi ise tuzu, acılığı, ekşiliği servis tabağına alın.
Üzerine biraz nar ekşisi döküp afiyetle yiyin .
Malzemelerin hepsi olmayabilir bazılarını eksik koysanızda çok güzel olur arzunuza göre havuç salatalık gibi şeyler ilave edebilisiniz ben evimde olanlarla yaptım.

Sirkeyide kendim ekliyorum ve daha keskin oluyor ekşiliği yiyen herkes çok beğeniyor.

Kavurmalı Pişirmeli Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst