Kavurmalı Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kavurmalı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı terme pirinci
Yarım çay bardağı tel şehriye
150 gram kavurma
1 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı su
Tuz

Kavurmalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler evvelden sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletilir.
Tereyağını pilav tenceremize alıp eritiyoruz tel şehriyeleri ekleyip, kavuruyoruz.
Güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyip, 3-4 dk kadar kavuruyoruz.
2,5 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyip, karıştırıp, kavurmayı da üste ekleyip, kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Kavurmalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst