- Konu Yazar
- #1
Kavurmalı Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 kase yağlı kavurma
1 orta uzunluk soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
3.5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı bulgur
Kavurmalı Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavurmaları ufak ufak doğrayıp yağı ile birlikte tencereye alalım.
Yemeklik doğranmış soğanı da alıp biraz sıvı yağda kavuralım.
Küçük küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavuralım.
Üzerine bulguru ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
3. 5 bardak sıcak su ve salçalarınıza nazaran bir ölçü tuz ekleyip orta ateşte pişirelim.
Dinlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kavurmalı Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase yağlı kavurma
1 orta uzunluk soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
3.5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı bulgur
Kavurmalı Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavurmaları ufak ufak doğrayıp yağı ile birlikte tencereye alalım.
Yemeklik doğranmış soğanı da alıp biraz sıvı yağda kavuralım.
Küçük küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavuralım.
Üzerine bulguru ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
3. 5 bardak sıcak su ve salçalarınıza nazaran bir ölçü tuz ekleyip orta ateşte pişirelim.
Dinlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kavurmalı Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı