Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı hazır kavurması
2 su bardağı bulgur
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı et suyu
Karabiber,tuz
500 gr kuşbaşı et kavurdum ben hazır kavrulmuş et yoktu

Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede tereyağını erittikten sonra kuru soğanı ekleyip renk değiştirince kadar kavurun.
Bulguru ek edip kavurmaya devam edin.
Et suyunu ve sıcak suyu ek edip pilavınızı pişmeye bırakın.
Pilav pişerken diğer bir tavada bir kaşık tereyağı ile tel şehriyelerinizi rengi değişene kadar kavurun.
Pilavınız suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve kaymağı ek edip demlenmeye bırakın.
Pilavınız demlendikten sonra kara biber ile kaymağı ek edip demlenmeye bırakın.
Pilavınız demlendikten sonra kara biber ile harmanlayıp; servis tabağına evvel lavaş yahut yufka ekmeği, pilavı, üzerine tel şehriyeyi, onun üzerine tavada ısıttığınız kavurmayı koyun.
En üste 1 yemek kaşığı daha kaymak koyup salatayla bir arada servis edin.
Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst