AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kavurmalı Alinazik

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kavurmalı Alinazik Tanımı İçin Materyaller
700 gram kuşbaşı et
3 patlıcan
Yoğurt (yoğurdu göz kararı koydum)
1 büyük baş soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytin yağı (Biraz daha az olabilir et yağlıysa daha az eklenebilir)

Kavurmalı Alinazik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı küçük küp biçiminde doğrayın, sarımsağı da bi tencereye koyup çabucak etide koyup karıştırın.
Tencerenin ağzını kapatalım zira et su salıp soğanı eritecek ve daha lezzetli oluyor .
Eti pişmeye koymuşken patlıcanları közleyelim ,ben fırında közledim.
Patlıcanlar közlenince bir poşete koyup ağzını bağlayalım ki daha kolay soyuluyor.
Etler suyunu çekince zeytin yağı ve salçayı ekleyip kavuralım ,eğer et sertse biraz kaynar su ekleyelim.
Tuzunu en son pişince ekleyelim.
Patlıcanı soyup doğrayalım güzelce kıyma üzere yapalım.
Yoğurdu çırpıp sarımsak ekleyip karıştıralım .
Soğumuş patlıcanları ekleyip tuzda ekleyip karıştıralım servis yapalım afiyet olsun.
 
Geri
Üst