Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kırmızı et (Dana eti)
8 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
İsteğe nazaran de öteki baharatlar
Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi kuş başı biçiminde yada ondan biraz daha küçük olacak biçimde doğruyoruz.
Sonra düdüklü tenceremize koyuyoruz sıvı yağı etimizin üzerine gezdiriyoruz ve yeterlice tüm etlere yediriyoruz.
Eğer etimiz buzlu formda ise su koymaya gerek yok çözünmüş ise yarım çay bardağı su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
Etimiz pişince tuzumuzu biberimizi atıp bir hoş karıştırıyoruz. Kavurmamız hazır.
Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kırmızı et (Dana eti)
8 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
İsteğe nazaran de öteki baharatlar
Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi kuş başı biçiminde yada ondan biraz daha küçük olacak biçimde doğruyoruz.
Sonra düdüklü tenceremize koyuyoruz sıvı yağı etimizin üzerine gezdiriyoruz ve yeterlice tüm etlere yediriyoruz.
Eğer etimiz buzlu formda ise su koymaya gerek yok çözünmüş ise yarım çay bardağı su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
Etimiz pişince tuzumuzu biberimizi atıp bir hoş karıştırıyoruz. Kavurmamız hazır.
Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı