AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kavurma (Lokum Kıvamında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo az yağlı kırmızı et
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
5-6 diş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla kaynar su

Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etimizi küp biçiminde doğrayıp düdüklümüze alıyoruz. Sıvı yağla rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Etimiz sulanmaya başlayınca sarımsakları ve kaynar su ek edip kapağını kapatıyoruz.
Düdüklümüzün sesi çıktıktan sonra çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağını açıp şayet suyu kalmışsa kapağı açık halde biraz daha ortada bir karıştırarak kavuruyoruz.
Bu sırada tuzunu ek ediyoruz, dilerseniz öteki baharatlardanda ekleyebilirsiniz. Kavurmamız hazır. Ben pilav üstü olarak servis etmeyi tercih ettim sizlerde dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst